Тамара Коблик

Жителів Тернопільщини закликають дотримуватися інформаційної безпеки: що варто знати (відео)

Базові поради при користуванні мобільним телефоном для військовослужбовців та пересічних громадян

Інформаційна безпека дуже важливий елемент, якого необхідно дотримуватися сьогодні, особливо в умовах масового використання нанотехнологій. Про це повідомили на сторінці Тернопільського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки у фейсбуці.

Ось кілька базових порад при користуванні мобільним телефоном для військовослужбовців, та й пересічних громадян, які допоможуть нам бути безпечнішими та не допомагати ворогові:

  • Слід звести користування ним до необхідного мінімуму, здійснюючи дзвінки чи виходячи в Інтернет лише за крайньої потреби і тільки з дозволу командира та у визначеному ним місці.
  • Пристрій слід налаштувати так, щоб він міг приймати дзвінки та повідомлення у месенджерах лише від осіб з наявного списку контактів.
  • Тримайте смартфон «на літачку», це зводить до граничного мінімуму можливість виявити пристрій засобами стеження, суттєво економить заряд батареї і виключає можливість отримати небажаний дзвінок у незручний для вас момент.
  • Коли користуєтесь телефоном для дзвінка постарайтеся вимкнути Wi-Fi та Bluetooth.
  • В жодному разі не використовуйте для підключення особистого смартфона до Інтернету будь-які пристрої чи мережі військового призначення.
  • Попри поширену звичку використовувати месенджери насамперед для написання повідомлень, з міркувань безпеки краще зателефонувати і поговорити.
  • З поширених месенджерів на найбільшу довіру заслуговує Signal, який дехто з військових називає через колір іконки на екрані смартфона відповідно «синім». Також можна використовувати WhatsApp, який, відповідно, називають «зеленим».

Фото з відкритих джерел, відео зі сторінки Тернопільського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео