Орест Сарматський

Дістало! У райцентрі на Тернопільщині обурені люди вийшли на мітинг

DSC02160-700x402

Мирна акція протесту проти підвищення тарифів на газ, електроенергію та на транспортування газу відбулася напередодні у Шумську. Її ініціювала громадськість – організатор акції Юрій Бондарчук поширив пост із закликом у соцмережах та повідомив міську раду, що мітинг відбудеться, повідомляє «ШумськІнфо».

- Люди, які зібралися на центральній площі міста під адмінбудинком, вимагали добиватися зниження тарифів. Адже платіжки, які надійшли, зросли удвічі. Особливо хвилювало шумчан питання плати за транспортування газу. Порушували питання про те, чому ніхто не пояснює структуру самих розрахунків. За яким механізмом здійснюють розрахунки і на якій підставі так підвищили тариф за транспортування, - йдеться у повідомленні.

Міський голова Вадим Боярський повідомив, що з лютого ціну на газ знизять на 30%. Але люди вважають, що це мало. Тим більше, що у верхах заявили, що таке зниження діє на період карантину. А як буде далі? Також вимагали, щоб розглянули ситуацію і з тарифами на транспортування. Та переважно люди вимагали взагалі скасувати таку плату. І переглянути платіжки за грудень.

Мітингувальникам запропонували прийняти звернення від громадськості, де присутні на зібранні можуть висловити усі вимоги мітингувальників. Його долучать до депутатського і надішлють у Київ та до Тернополя.

Нагадаємо, у зв’язку із підняттям тарифів люди вийшли на масові протести й в інших населених пунктах області.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео