Ростислав Фук

Діти загиблих на війні журналістів із Тернопільщини отримають стипендії від президента

Ця ініціатива є частиною програми соціального захисту, започаткованої у 2002 році

Президент України підписав Указ №637/2024, відповідно до якого дітям журналістів, що загинули під час виконання своїх професійних обов’язків, призначено стипендії. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

З-поміж інших, виплати отримають діти загиблих на війні журналістів з Тернопільщини: 12-річна Юстина Гурняк, донька журналіста Віктора Гурняка родом з Гусятинської громади, та 14-річна Кіра Лабуткіна, донька журналіста Дмитра Лабуткіна з Кременецької громади.

Ця ініціатива є частиною програми соціального захисту, започаткованої у 2002 році, і спрямована на підтримку дітей, чиї батьки віддали життя, виконуючи свій професійний обов’язок, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Віктор Гурняк – український фотокореспондент, боєць 24 батальйону територіальної оборони «Айдар», пластун. Загинув у 2014 році на Луганщині, вивозячи поранених із місця бойових дій. Був посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. 28 серпня 2021 року президент України посмертно присвоїв Віктору Гурняку звання «Герой України».

Як писав Терен, 28-річний уродженець Тернопільщини Дмитро Лабуткін загинув 16 лютого 2015 року в бою під Дебальцево. Він працював репортером на військовому телебаченні «Бриз» у Севастополі (АР Крим). В АТО Дмитро Лабуткін виконував обов’язки пресофіцера сектору «С». 

З 2018 року 16 лютого – в день загибелі Дмитра Лабуткіна – в Україні на державному рівні відзначають День військового журналіста.

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео