Оксана Мацьопа

Дивом залишився живий після ракетного обстрілу на Запоріжжі: історія спецпризначенця з Тернополя

Після двох років складних операцій, протезування, відновлення та реабілітації воїн повернувся у лави поліції

Поліцейський з Тернопільщини на псевдо Мартин має чималий бойовий досвід. Він знищував російських окупантів на Київщині, давав відсіч ворогу на Сумщині та Запоріжжі у складі штурмового полку Нацполіції «Сафарі». Історію бійця розповіли у Департаменті комунікації Національної поліції України.

Володимир Мартинюк отримав важке поранення внаслідок ворожого ракетного обстрілу і дивом залишився живий. Після двох років складних операцій, протезування, відновлення та реабілітації воїн повернувся у лави поліції.

Володимир розповів, як із товаришами виконував бойове завдання на запорізькому напрямку. Вночі, коли всі спали, ворог вдарив трьома ракетами по місцю, де дислокувався їх полк. Тоді багато бійців загинуло, чимало отримали поранення.

Під час обстрілу я отримав поранення - втратив слух на одне вухо, ударна хвиля розірвала сухожилля і нервові закінчення тому ліва частина тіла зовсім не функціонувала.

Вже у лікарні Мартин дізнався про загибель товаришів. З тих пір чоловік часто згадує події тієї страшної ночі і сам не розуміє, як після прильоту трьох ракет залишився живий. Каже, мабуть, врятував бронежилет, який постійно носив.

За ці два роки Володимиру довелося пройти непростий шлях реабілітації та лікування. Він робив усе, щоби якнайшвидше стати на ноги та повернутися на службу.

Щоденні заняття із реабілітологом допомогли мені потроху відновитися. Вдалося відновити хват пальцями та руку, яка не працювала. Аби повернути слух, звертався в різні клініки. Лікарі мені запропонували протезуватися та поставити слуховий апарат, і я погодився, - розповідає боєць.

Також Володимир взяв участь у своїх перших після поранення всеукраїнських змаганнях «Звитяга Нескорених». Серед учасників - поранені військові й ветерани російсько-української війни. Мартин виступив на цих змаганнях, аби мотивувати воїнів, які мають поранення.

Такі змагання - це один із методів реабілітації - тут є і підтримка, і мотивація, а це дуже важливо для ветеранів. А ще кожен повинен підтримувати й шанувати наших героїв і пам'ятати, якою ціною дається незалежність.

Фото: Департамент комунікації Національної поліції України

Вибір читачів за тиждень

Відео