Ростислав Фук

На Тернопільщині назвали вулицю на честь загиблого на війні поліцейського (відео)

Символічно таке рішення прийняли напередодні Дня незалежності та Дня пам'яті захисників України

Вшанувати пам’ять загиблого на війні поліцейського Михайла Гудзя, назвавши вулицю його ім'ям, вирішили у селі Петриків Великоберезовицької громади. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

З такою пропозицією Головне управління Нацполіції області звернулося до громади. Депутати підтримали ініціативу. Символічно таке рішення прийняли напередодні Дня незалежності та Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Нагадаємо, у квітні 2022 року на Луганщині загинули троє бійців роти «Тернопіль», серед яких був і Михайло Гудзь. Він ніс службу на одній із бойових позицій, коли почався ворожий артилерійський обстріл. Внаслідок потрапляння снаряда правоохоронець та ще двоє його побратимів отримали смертельні поранення.

Ніби знаєш, що вже не повернеш, але не хочеться вірити. Кожен день одна думка про це, з нею лягаєш і прокидаєшся. Підеш навіть на кладовище, не віриться, що він там. Як вдома чекаєш, думаєш от зараз прийде, - ділиться переживаннями дружина Михайла Гудзя Ліна.

З 2021 року пліч-о-пліч в роті поліції «Тернопіль» ніс службу з Михайлом його син Олег. Вони разом їздили у відрядження на схід.

Бувають такі моменти, що хочеться вернуться назад туди, де служив разом з батьком. Не встиг татові сказати, як люблю його і яким він насправді для мене був. Сильним, мужнім, завжди давав мені поради, я завжди хотів рівнятися на нього, - розповідає Олег.

Читайте також: Президент відзначив посмертно нагородами двох військових із Тернопільщини

Фото, відео Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео