Тамара Коблик

Навіть очищені простоять цілий рік: як правильно зберігати волоські горіхи

Високий вміст жиру робить горіхи чутливими до тепла і вологості

Багато хто полюбляє волоські горіхи за їхній смак та користь для здоров'я. Але горіхи потрібно правильно зберігати, щоб зберегти всю поживну цінність і продовжити термін придатності. Про це пише Главред.

Як правильно зберігати горіхи

Високий вміст жиру робить горіхи чутливими до тепла і вологості, що прискорює процес псування. Тому найкраще їх зберігати у прохолодному, сухому місці, подалі від світла. Також їх можна помістити у герметичний контейнер або бавовняний мішечок.

Як довго зберігаються очищені волоські горіхи

Є кілька варіантів, як такі горіхи можна зберігати. Зокрема, від цього залежить і термін придатності:

  • Зберігання при кімнатній температурі. Щоб найкраще зберегти лущені волоські горіхи, використовуйте герметичний контейнер. Це захистить ядра від доступу повітря та вологи, що обмежить передчасне псування. Також можна додати в банку лавровий лист. Цей інгредієнт не тільки діє як чудовий природний репелент від комах, але й як ефективний засіб проти плісняви. Тримайте банку подалі від тепла, світла та вологи, щоб зберегти смак горіхів протягом двох тижнів.
  • Зберігання в холодильнику. Помістивши горіхи в холодильник, ви сповільните процес окислення. Просто покладіть очищені або мелені волоські горіхи в герметичний контейнер або пакет для заморожування, щоб вони не вбирали запахи інших продуктів. Так вони можуть зберігатись 3 місяці.
  • Зберігання в морозильній камері. Покладіть горіхи у герметичний пакет для заморожування, і ви зможете насолоджуватися їхньою свіжістю та хрусткістю протягом 12 місяців.

Читайте також: Скільки коштують горіхи на ринку у Тернополі (фото, відео)

Як заробляють на каштанах та куди їх можна здати у Тернополі (відео)

Як дізнатися, чи свіжі горіхи

  1. Смак. Якщо горіх гіркий на смак, краще не їсти його.
  2. Запах. Свіжий горіх має тонкий аромат лісового горіха. Якщо він сильно пахне прогірклою олією, краще позбутися його.
  3. Зміна кольору. Якщо горіхи зі світло-коричневого стали темно-коричневими - вони більше не придатні для споживання. Така зміна кольору може бути пов'язана з окисленням.
  4. Текстура. Горіх повинен бути твердим. Якщо він став м'якими, кашоподібними або зморщеними, це явна ознака псування.
  5. Наявність плісняви. Будь-які сліди плісняви, нитки або підозрілі плями вказують на те, що горіхи більше не придатні до вживання.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео