Віра Олександрович

Для Степана Барни на Тернопільщині придумали нову посаду (фото, відео)

Депутати з усієї Тернопільщини зберуться на чергове засідання 11-ї сесії вже завтра, 30 серпня. Почати зібрання планують о 10 годині у кабінеті №532, що на вул. Грушевського, 8. 

Нагадаємо, 5-те пленарне засідання відбулося сьогодні, 29 серпня. У депутатів були грандіозні плани, однак здійснитися їм не судилося.

До порядку денного пленарного засідання потрапили близько 80-ти питань, зокрема: «Про призначення на посади керівників комунальних некомерційних підприємств Тернопільської обласної ради – закладів охорони здоров’я, що є об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини», «Про проект змін до програми антитерористичних заходів в області на 2019 рік», «Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за перше півріччя 2019 року», «Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік» та інші.

Крім того, депутати запропонували низку звернень до керівництва держави. Наприклад, про ринок землі, про вжиття негайних заходів для звільнення незаконно засудженого в Італії нашого земляка Віталія Марківа та інші.

Першим вирішили розглянути депутатський запит Василя Чашки про звернення до місцевого Держгеокадастру з приводу виділення одній особі 40 га землі на території Синявської сільради. Забігаючи наперед скажемо, цей запит свого колеги депутати врешті підтримали.

Чашка
Чашка

Далі, за планом, мало йти питання «Про розгляд електронної петиції «Просимо зберегти лабораторію контактної корекції зору у складі комунального некомерційного підприємства «Тернопільська університетська лікарня» Тернопільської обласної ради та відстояти право тисяч наших краян на повноцінний зір». Спонукати підтримати цей документ до депутатів на сесію прийшли кілька людей із плакатами.

Президія
Президія

Вислухавши автора петиції, кількох депутатів і членів профільної комісії, а також - керівників профільного управління ОДА та університетської лікарні і, звісно ж, їхніх пацієнтів, депутати вирішили підтримати петицію у частині збереження послуги. Комісії врешті доручили спільно із профільним управлінням напрацювати пропозиції щодо вирішення даного питання у місячний термін. До того ж, політики звернулися до Тернопільської районної ради і Тернопільської міської ради із проханням про надання приміщення для лабораторії контактної корекції зору, відповідно до чинного законодавства.

Земля
Земля

За ініціативи Любомира Білика, обласна рада також ухвалила звернення до керівників держави щодо заборони фінансування об’єктів Фонду регіонального розвитку. Цитуємо цей документ:

«Без цих державних субвенцій не вдасться підготуватися до наступного етапу адміністративно-територіальної реформи. Ситуацію ускладнює і близький старт нового навчального року, адже чимало проектів передбачають ремонт і реконструкцію навчальних закладів… Фактично такі дії можна вважати прямим втручанням у роботу органів місцевого самоврядування за радянським тоталітарним зразком…».

Президія2
Президія2

Що цікаво, Любомир Білик повідомив, що депутати фракції «Європейська солідарність» в обласній раді своїм уповноваженим представником тепер обрали Степана Барну – екс-голову Тернопільської ОДА, який впродовж перебування на посаді мандат депутата не здавав.

На цьому засідання закрили і вирішили продовжити роботу вже наступного дня.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео