Юля Вітюк

До Тернополя переїхали сотні вчителів, бухгалтерів, юристів, продавців: їм потрібна робота

У Тернопільській громаді виявили бажання працевлаштуватися понад 4 тисячі людей

За минулі дві доби у Тернопільську область приїхали близько 1 тис. 500 вимушених переселенців. Із них понад половина виїхала за межі області, інші залишилися. Про це під час брифінгу повідомив голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш.

Цих людей розселили, кому потрібно, надали медичну допомогу та забезпечили всіма потрібними речами, — каже він.

На даний час у Тернопільській громаді зареєстровано понад 18 тис. 500 внутрішньо переміщених осіб. Вони поселилися у комунальних закладах Тернополя та у помешканнях людей. У системі «Прихисток» вже зареєструвались понад 1 тис. 250 тернополян. Всі вони згодом отримають кошти для оплати комунальних послуг.

Прошу всіх тернополян зголошуватись, реєструватись в системі «Прихисток» і хто має можливість надати своє помешкання для проживання переселенців. За кожну переміщену особу, що проживає у вашому помешканню, вам компенсують оплату за комунпослуги. Хто не знає як це зробити – зверніться в міську раду, ми допоможемо, — повідомив голова Тернопільської міської ради Сергій Надал.

За словами міського голови, близько 4 тис. 500 внутрішньо переміщених осіб виявили бажання працевлаштуватися на території Тернопільської громади.

У більшості переселенців є одна проблема, - покидаючи помешкання, вони не мали можливості забрати трудові книжки і не можуть зареєструватися через Фонд зайнятості, — каже Сергій Надал. — Але є інший спосіб — цивільно-правовий договір, який укладають між роботодавцем і працівником та на підставі якого можна працювати.

Також переселенцям у Тернополі пропонують заповнити анкету, в якій потрібно вказати професію, освіту та вид діяльності, яким бажаєте займатись тут. Для цього варто звернутися  в управління економіки, промисловості та праці Тернопільської міської ради, що на вул. Коперніка, 1. Заявки на працевлаштування у Тернополі та населених пунктах громади подали понад 4 тисяч  громадян. Дізнатися детальну інформацію щодо актуальних вакансій можна, зателефонувавши за номером: +38(067)-447-35-21.


Як повідомляють у пресслужбі міськради, серед професійного складу внутрішньо переміщених осіб переважають: бухгалтери – 253 людини, менеджери – 202,  інженери – 219, економісти – 189, продавці – 161, вчителі – 159, юристи, адвокати – 150. У пошуку роботи також: спеціалісти у сфері послуг: кухарі, кондитери,  працівники будівельних професій.

До слова, вже близько десяти тернопільських суб’єктів господарювання скористалися вже цією інформацією та працевлаштували внутрішньо переміщених осіб (швачки, психологи тощо).

Нагадаємо, жителям Тернопільщини пропонують роботу у сфері сільського господарства. Роботодавцям потрібні трактористи-машиністи, агрономи, овочівники, птахівники, тваринники, підсобні робітники. Шукають працівників на 302 вільних робочих місця. Пропонують зарплату до 14 тис. грн. 

Фото Тернопільської військової адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео