Тамара Коблик

Жителям Тернопільщини пропонують роботу у сфері сільського господарства

Роботодавцям потрібні трактористи-машиністи, агрономи, овочівники, птахівники, тваринники, підсобні робітники

0402 (Copy)
Загалом цьогоріч 36% вакансій, які подали роботодавці у службу зайнятості області, пропонувались у сільському, лісовому та рибному господарстві. Про це повідомляє відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Тернопільського обласного центру зайнятості. 
 
Починається сезон сільськогосподарських робіт, отож на 31 березня 2022 року с/г товариства області шукають працівників на 302 вільних робочих місця. Їм потрібні: трактористи-машиністи с/г виробництва (58 вакансій) та трактористи (54 вакансії), агрономи (22 вакансії), а також овочівники, робітники на лісокультурних (лісогосподарських) роботах, птахівники,  оператори машинного доїння,  робітники фермерського господарства,  робітники з догляду за тваринами, тваринники, робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, підсобні робітники тощо.
 
Залежно від обов’язків та кваліфікації своїм працівникам роботодавці готові платити до 14 тис.грн.
 
Якщо у Вас немає відповідної освіти, за спрямуванням служби зайнятості згадані професії можна здобути в Борщівському агротехнічному коледжі, Бучацькому фаховому коледжі ЗВО «Подільський державний університет», Заліщицькому фаховому коледжі ім. Є. Храпливого НУБіП України, Зборівському фаховому коледжі ТНТУ ім. І. Пулюя, Чортківському ВПУ, Тернопільському обласному комунальному навчально-курсовому центрі, у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та ін. Навчання 3,5-5 місяців. Після його завершення слухачі отримують свідоцтво про присвоєння робітничої професії.
 
Якщо Ви маєте бажання працювати у сфері сільського господарства і Вас зацікавили вказані вакансії та можливості профнавчання, зверніться до місцевого підрозділу служби зайнятості Тернопільщини.
 
Тернопільський обласний центр зайнятості розташований за адресою: м. Тернопіль, вул. Текстильна, 1 Б, e-mail: Оcz_tr@dcz.gov.ua, тел.: (0352) 23-49-77.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео