Орест Сарматський

Добра новина для картоплярів Тернопільщини: гряде серйозна державна підтримка

potato-g3aecc87dc_1280-750x430 (Copy)

Тернопільські виробники картоплі отримають фінансову підтримку від держави. Разом із своїми колегами в інших областях, вони зможуть отримати з держбюджету компенсацію за будівництво холодильників та цехів для переробки картоплі.

Держава компенсує до 50% вартості будівництва та облаштування таких господарських об’єктів. Відповідною постановою Кабміну передбачено, що бюджетні кошти для держпідтримки сільгоспвиробників, які займаються вирощуванням картоплі, будуть спрямовані на «стимулювання збільшення площ посадки картоплі, обсягів виробництва, нарощування потужностей із її зберігання та переробки», зазначають в Українській асоціації виробників картоплі (УАВК).

- Бюджетні кошти надаватимуться на безповоротній основі в межах до 50% вартості (без урахування ПДВ) нового будівництва холодильників для зберігання власно вирощеної картоплі (картоплесховищ), цехів первинної переробки власно вирощеної картоплі, побудованих і прийнятих в експлуатацію. Держпідтримка, що надається протягом одного бюджетного періоду сільгоспвиробнику, не може перевищувати більш як 10 тис. розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2021 року, - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що цього року компенсуватиметься вартість інфрастуктурних об`єктів, введених в експлуатацію з 1 листопада 2020 року по 31 жовтня 2021 року. Більш детально з умовами отримання державної допомоги для промислових виробників картоплі можна ознайомитися за посиланням. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео