Анастасія Кисіль

«Доброго вечора, ми з України»: тернопільські танцюристи знялися у відео, присвяченому захисникам та захисницям (відео)

Своїм танцем діти дякують воїнам за те, що мають можливість займатися улюбленою справою під мирним небом

Відеоролик для захисників та захисниць представили вихованці тернопільської танцювальної студії. Діти виконали сучасний танець з елементами гопака під музичний трек «Доброго вечора, ми з України». Таким чином танцюристи дякують воїнам за те, що мають можливість у цей важкий час займатися улюбленою справою. 

Готували танець, до якого долучилося 50 дітей, протягом місяця, розповіла Терену засновниця, керівниця та хореографиня танцювальної студії Bright Emotions Ірина Лилик. 

Ми придумували різні локації. Попередньо з чоловіком дивилися, де буде найзручніше і найвдаліше висвітлити ту чи іншу хореографію. А також з дітками вивчали різні частини танцю, відшліфували рухи, щоб все було синхронно, - каже вона. 

Зйомки відео тривали цілий день - з 6.30 до 21.00. Саме тоді був перший найспекотніший день у червні, пригадує тренерка.

Під час зйомок у полі просто не було де сховатися від сонця. Хтось взяв з собою парасольку, тож всі по черзі стояли під нею, щоб хоч трішки заховатися від палючих променів, - пригадує Ірина Лилик. 

Танець присвятили нашим захисникам та захисницям

Використали елементи гопака

Танцювальну композицію виконували на декількох локаціях Тернополя.

Діти звикли танцювати на паркеті, а тут було поле чи вода, тож для них було складно відтворити хореографію. Але вони з цим справилися. Вони для нас герої, тому що витерпіти цілий день зйомки може не кожен дорослий, - розповідає хореографиня. 

Танцювали сучасну хореографію. Проте вклали у постановку і елементи з українського народного танцю, зокрема, найбільше було моментів з гопака. 

Ми спеціалізуємося більше на сучасних або вуличних стилях, але зараз нам до душі українське, тож ми стараємось це популяризувати. Українська культура прекрасна. І ми хочемо, щоб наші діти розуміли, звідки ми і хто ми, та навіщо танцювати щось трендове зі США чи Європи, якщо ми маємо багато свого крутого і сучасного, - каже Ірина Лилик.

«Діти хоч трохи відволіклися від страшної реальності»

Хореографиня впевнена, що світові є чого повчитися в українського танцю. Зокрема, деякі сучасні стилі уже зверталися до наших народних танців.

Приміром, брейк-данс, де хлопці крутяться на голові та різні трюки витворяють. Так от, вони надихнулися з нашого гопака. Тож ми маємо чим пишатися. Головне не забувати про це та популяризувати. Ми хотіли у відео передати, що ми українці та ми класно танцюємо і нам є що показати, - зазначає жінка.

Діти місяць готували танець

Також підготовка танцю та зйомки відео відволікли дітей від страшної реальності. Адже вони переживають не менше, ніж дорослі. 

Для них зараз зйомки відео - це дуже круто. Вони звикли до такого стилю життя. На превеликий жаль, дітям зараз не вистачає подорожей та емоцій, і навіть просто зйомка відео - уже щось феєричне для них. Таким чином, ми старались зробити і для них приємне. Щоб повернути їх до звичного життя, щоб вони відчули хороші моменти. Їм це потрібно. Вони так само як і дорослі переживають все, що зараз відбувається, - каже Ірина Лилик.

Танець присвятили нашим захисникам та захисницям. Таким чином танцюристи сказали їм: «Дякуємо».

Ми дякуємо за те, що ми зараз можемо займатися тим, чим любимо. Якби не вони, відео та танців не було б. Звичайно, ми мріємо, щоб усі захисники повернулись додому живі, з перемогою і якнайшвидше, - розповідає хореографиня.

До танцю долучилося 50 дітей

До слова, минулого року учні Bright Emotions виступили на одній з найбільших сцен країни «Україна має талант». Тоді вони отримали три «так» від суддів і пройшли у наступний етап шоу. Учасниця журі, співачка Руслана Лижичко порадила їм танцювати українське.  

Фото надані Іриною Лилик

Вибір читачів за тиждень

Відео