Ростислав Фук

Добровільно приєднався до терористичної організації «лнр» – підозрюють тернополянина (фото)

Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі

Працівники СБУ оголосили підозру тернополянину, який добровільно приєднався до терористичної організації «лнр». Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Управління СБУ в Тернопільській області.

Правоохоронці встановили, що у 2012 році 18-річний уродженець Тернополя разом із родичами переїхав у Луганськ. Через три роки після захоплення міста бойовиками він добровільно вступив до лав терористичної групи «народна дружина», яка разом із іншими незаконними воєнізованими формуваннями «лнр» чинила збройний супротив українським захисникам.

Підозрюваний особисто вів бойові дії проти військовослужбовців ЗСУ, патрулював тимчасово окуповані території Луганської області, чергував на блокпостах та незаконно утримував у штабі «народної дружини» патріотичних жителів Донбасу. Також він залякував фізичною розправою та завдавав побоїв працівникам окупованих підприємств, які брали участь у акціях громадянської непокори, – йдеться в повідомленні.

Наразі бойовик переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території. Йому заочно повідомили про підозру за статтею 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі

Читайте також: на Тернопільщині оголосили підозру жителю Херсонщини за співпрацю з ворогом 

Фото СБУ та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео