Орест Сарматський

Дохід від вирощування органічного хрону може сягати $100 тис (Агро-новини)

b12 (Copy)

За середньої врожайності 5-6 т/га на вирощуванні хрону можна отримати від $7 до $108 тис. доходу. Про це повідомляє superagronom.com.

Фахівці зазначають, все залежить від умов вирощування та вигляду в якому зібраний урожай реалізувати. Приміром 1 т органічного хрону коштує $13-18 тис. Неорганічний хрін купують по $0,8-1,2 тис./т. Пластинки хрону можна продати по $2-4 тис./т, сухий — по $34 тис./т.

За словами фермерів, хрін найкраще вирощувати після культур, які рано звільняють поле — огірків, помідорів, ранньої картоплі. Це дає можливість своєчасно провести підготовку ґрунту.

Ґрунт повинен бути чистим, особливо від багаторічних бур’янів. Після збирання попередника поле двічі дискують важкою бороною, після чого проводять оранку. Навесні ґрунт знову боронують, вносять органічні добрива.

При горизонтальній посадці проводять одне підгортання відразу по сходах, при похилій — 2-3 підгортання до середини-кінця липня.

Зрошують рослини дощувальними установками. Поливна норма в середньому становить 150-250 м3/га. В умовах центру України рекомендується проводити 3-4 поливи нормою 250-300 м3/га, в південних районах — 5-6 поливів.

0101
0101

Користь хрону полягає не тільки в коренях. Зрізану зелену масу перед збиранням урожаю використовують на корм худобі.

Щодо сортів, фахівці радять вирощувати наступні: Атлант, Борис Єльцин, Валківський, Волківський, Дикий, Елгавскій, Латвійський, Маруне, Рижський, Ростовський, Суздальський та Толпухівский.

У вантажі насіння фенхелю на Київщині виявили карантинні бур'яни

На Київщині затримали вантаж насіння фенхелю вагою 10 тонн походженням з Латвії в якому було виявлено обмежені на території України карантинні бур'яни.

Згідно даних Держпродспоживслужби, у вантажі виявлено карантинні, обмежено поширені на території України бур’яни — амброзію полинолисту та повитицю польову.

0102
0102

За результатами перевірки, засмічений вантаж повернено відправнику.

З метою недопущення подібних випадків в подальшому до країни-експортера — Латвії буде надіслана нотифікація про невідповідність вантажів фітосанітарним вимогам України.

Вибір читачів за тиждень

Відео