Доки на Кременеччині чекають допомоги з Міністерства, в Почаївській лікарні хворі на COVID-19 потерпають від санітарних незручностей (відео)

Безымянный

Раніше «Терен» розповідав, що Кременеччина опинилася у надзвичайно складній ситуації щодо захворювання на COVID-19. Через численні порушення карантину у м. Почаїв миттєво почалася збільшуватися кількість хворих. Умови, у яких їх доводиться лікувати, залишають бажати кращого.

Напередодні голова Кременецької районної ради Володимир Стефанський розповів про проблеми в медицині Кременеччини та попросив допомоги у Кабміну, зокрема особисто в головного санітарного лікаря, заступника Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка.

Тим часом, поки кременецька медицина чекає фінансової підтримки від держави, хворі у Почаївській лікарні навіть не можуть сходити в туалет. Потерпають від цього й працівники лікарні, особливо молодший медперсонал.

- У лікарні Почаєва Тернопільської області, де лікують хворих з коронавірусом, немає власних очисних споруд. Тому пацієнти медзакладу не можуть ходити до вбиральні, – йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Пацієнти Почаївської лікарні поділилися з журналістами ТСН відео, на якому видно умови, у яких доводиться перебувати.

- Замість туалетів у палатах стоять пластикові відра. Кажуть, це ще ВІП-варіант, бо відер кілька, а також вони мають кришки. Натомість в іншому відділенні цієї ж лікарні на всю палату одна місткість і без накриття, – розповідають у сюжеті.

В інфекційному відділенні пацієнти мають ходити до туалету при сусідах по палаті. А руки немає де помити. Аби вмитися, людям приносять воду у відрі.

А тим часом, поки почаївські медики, починаючи від санітарок і до головного лікаря, б’ють на сполох, головна санлікарка Тернопільщини нічого страшного в ситуації не бачить.

- Тому вони ходять в палатах і дезінфікуються в окремих місткостях. Тоді зливається в каналізацію. Це номерна лікарня, яка не має таких власних очисних споруд, немає свого якогось септика, от і все. Нічого страшного немає. Все добре, – пояснила головна державна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук журналістам.

З цим твердженням не погоджуються столичні епідеміологи й наголошують, що це не лише порушення санітарних норм, а й приниження людської гідності.

Ситуацію в лікарні могли б покращити біотуалети. Але це для невеликої лікарні – розкіш. Навіть маски почаївським медикам придбали волонтери.

Фото, відео ТСН

Вибір читачів за тиждень

Відео