Доки зборівський стадіон залишатиметься яблуком розбрату?

Раніше «Терен» вже писав про стан стадіону у Зборові. Зараз ситуація трохи краща: на його території з'явився майданчик зі штучним покриттям, встановлено тренажери. Але, як виявилось, саме це ускладнює передачу стадіону під крило Зборівської ОТГ.

На об'єкт немає відповідної документації, яка дозволяє офіційну експлуатацію. Зараз стадіон перебуває на балансі Зборівської районної ради, та у свою чергу не вбачає іншого виходу, крім передачі його на баланс ОТГ.

До 30 квітня минулого  року балансоутримувачем стадіону було ФСТ «Колос». Через відмову міської громади фінансувати ФСТ «Колос» (район мав співфінансувати), ця організація ліквідувалась. Районна рада змушена була тимчасово брати стадіон на свій баланс, до закінчення облаштування міні-футбольного майданчика і встановлення тренажерів.

На усні і письмові звернення була відповідь негативна. Його потрібно закривати як аварійну споруду. Мер міста повідомив , що розгляне питання передачі стадіону після офіційного введення в експлуатацію міні-футбольного майданчика. Зараз районна рада пробує це зробити. Але процес затягується від незалежних від ради причин, – коментують у районній раді.

Натомість у Зборівській міській раді деякі зі слів заперечують. ФСТ «Колос» після ліквідації, кажуть, доводилось фінансувати ще 3 місяці, поки працівники ставали на біржу праці, шукали роботу. А єдиною офіційною причиною відмови прийняття об'єкту називають відсутність документації для експлуатації майданчика, який фінансували спільно із районною радою.

– Ми розуміємо проблему і почнемо її вирішувати, як тільки отримаємо об'єкт зі всією необхідною офіційною документацією, на цьому, власне, постійно і наголошуємо. Плани на стадіон у нас є, не лише відновлення його вигляду, а й нові цікаві атракції на його основі, бо завжди шукаємо змогу залучити до співпраці проекти, гранти і інвестиції. До початку футбольного сезону відновили поле і газон, цього тижня відбудеться вже друга футбольна гра, – розповіли у міській раді Зборова.

Аби звести обидва кінці, вирішили поговорити напряму із керівником ліквідованого ФСТ. Пан Руслан Стрельба з точністю каже, що працювали б і надалі, було б тільки за що.

– На початок бюджетного року, у 2018, від нас, так би мовити, відмовилась районна рада, фінансування припинилось повністю. З січня до початку квітня фінансували нас із бюджету Зборівської міської ради, загалом – це 4 працівники разом зі мною. Потім районна рада дофінансувала квітень, вкінці якого ми і самоліквідувались, – каже Руслан Стрельба, керівник ФСТ «Колос».

Зборівчани тим часом лише бідкаються та чекають завершення всіх «паперових» справ між владою. Активісти прибирають його територію, анти активісти – знову залишають там сміття, а ентузіасти-мрійники закликають громаду спільними зусилями допомогти спортивному, вже не Аполону, міста Зборова.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео