Віра Олександрович

Доля аеропорту «Тернопіль» залежатиме від того, що вирішать 17 березня

ОР2

Обласних депутатів скличуть у Тернопіль. Розпорядження голови найвищого представницького органу Тернопільщини Михайла Головка про другу сесію вже оприлюднили на офіційному сайті ради.

Ознайомитися там можна і з порядком денним, який запропонують розглянути обранцям краян. Як повідомили на сторінці Тернопільська обласна рада у соціальній мережі «Фейсбук», зібратися політики повинні у середу, 17 березня. Чекатимуть їх о 10:00 у конференцзалі, що на вул. Грушевського, 8.

На розгляді буде багато цікавих питань (загалом поки що – 44 пункти). Втім, головний акцент буде на «Програмі соціально-економічного і культурного розвитку Тернопільської області на 2021 рік». Заслухати депутати планують і звіт про виконання обласного бюджету за 2020 рік. Також на сесії хочуть затвердити фінансові плани окремих комунальних некомерційних підприємств Тернопільської обласної ради в галузі охорони здоров’я на 2021 рік. Окрім того, йтиметься про затвердження «Програми з локалізації та ліквідації карантинних організмів на території Тернопільської області на 2021-2023 рр.».

Серед найцікавіших пунктів також такі: - Інформація управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації про підготовку до проведення вакцинації проти COVID- 19 у Тернопільській області; - Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Антимонопольного комітету України, Національної комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо надання інформації з тарифоутворення; - Про положення про помічника-консультанта депутата Тернопільської обласної ради та опис посвідчення помічника-консультанта депутата Тернопільської обласної ради; - Про налагодження співпраці і розвиток партнерських зв’язків Тернопільської обласної ради з органами місцевого самоврядування інших областей України; - Про внесення змін і доповнень до програми розвитку цілісного майнового комплексу аеропорту «Тернопіль» на 2019-2021 рр.»; - Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 р.

- Я сподіваюся, що депутати погодяться на зміни і доповнення до програми про цілісний майновий комплекс аеропорту «Тернопіль», - каже Михайло Головко. – Тоді ми зможемо виділити кошти на вкрай необхідну проектно-кошторисну документацію. Це стане першим кроком до розвитку летовища. Після того ми вже зможемо претендувати на гроші від держави, тобто включення аеропорту «Тернопіль» до Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 р.

Натомість голова Тернопільської обласної держадміністрації Володимир Труш робить більший акцент на «Програмі соціально-економічного і культурного розвитку Тернопільської області на 2021 рік» та інших актуальних темах.

- У порядку денному дійсно буде багато важливих питань, - каже він. – Зокрема, депутати планують заслухати інформацію про проходження вакцинації, а також готовність нашої медичної системи до прийому хворих на коронавірус. До того ж, будуть прийняті зміни до бюджету 2021 року.

До приміщення будівлі конференцзали традиційно допускатимуть лише депутатів і працівників виконавчого апарату облради, представників ОДА і запрошених. Допуск представників ЗМІ та інших осіб будуть здійснювати лише за умови їхньої попередньої реєстрації у виконавчому апараті облради. Відвідування громадянами є обмеженим. Натомість на засідання особисто запросили: - голову і заступників голови Тернопільської обласної держадміністрації (ОДА); - народних депутатів, обраних від Тернопільщини; - керівників правоохоронних органів краю; - Кременецького, Тернопільського, Чортківського голів районних рад; - керівників структурних підрозділів Тернопільської обласної державної адміністрації.

Окрім того, обласним управлінням охорони здоров’я, майнового комплексу обласної ради у день проведення засідання наказали забезпечити здійснення таких заходів: - температурного скринінгу при вході в приміщення адмінбудинку (у випадку виявлення особи з підвищеною температурою та іншими ознаками ГРВІ не допускати таких осіб у приміщення, а за необхідності організувати надання необхідної медичної допомоги); - забезпечити чергування кваліфікованих медичних працівників; - розмістити в приміщенні адмінбудинку необхідні дезінфікуючі засоби.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео