Орест Сарматський

Тернопільським вчителям допоможе медіаграмотність

Do-uvagy-vchyteliv-Modul-z-z-integrovanogo-kursu-Ukrai-nska-mova-dlya-2-pilotnogo-klasu-11-tyzhden (Copy)

Відтепер вчителі тернопільських шкіл можуть вільно скористатися низкою цікавих навчальних матеріалів з формування громадянської компетентності в учнів.

16 відповідних модулів розробили разом студія онлайн освіти EdEra та Інститут лідерства, інновацій та розвитку. Переглянути їх можна тут.

В основі кожного модулю – навчальні програми для 5-9 класів. Ними передбачено змістові напрямки - «Громадянська відповідальність», «Здоров'я і безпека», «Екологічна безпека та сталий розвиток». «Підприємливість та фінансова грамотність». Кожен із напрямків проходить через всі предмети та дозволяє сформувати у дитини певні знання про світ.

Сама ж ідея навчальних модулів полягає в тому, щоб школяр був компетентний у тих чи інших сферах життя, не тільки вивчаючи предмети суспільно-гуманітарного напрямку, але й через інші, зокрема – через математику, фізику, біологію, географію або через їх інтеграцію. Модулі можна виокремити за 6 категоріями: соціальний активізм, кричне мислення, права людини, фінансова грамотність, громадянська відповідальність та медіаграмотність.

Педагог самостійно може обрати ту чи іншу тему модуля залежно від предмета та класу, в якому викладає, та адаптувати навчальні матеріали на власний розсуд. Кожен навчальний модуль (це може бути один урок, декілька або навіть проектний день) містить сценарій уроку, презентації та рекомендації вчителю з акцентом на ті моменти, які найкраще можуть бути сформовані з допомогою обраної теми.

Фото http://nus.org.ua/tags/

Вибір читачів за тиждень

Відео