Тамара Коблик

Доведеться прикривати вікна і шукати ковдри: якої погоди чекати на початку осені

У суботу, 3 вересня, обіцяють дощі та похолодання

Погіршення погоди на Тернопільщині прогнозують вже у п'ятницю, 2 вересня та на вихідні. Про це повідомили на сторінці Тернопільського обласного центру з гідрометеорології.

Про похолодання у перші дні осені повідомляє і метеорологиня Наталка Діденко. 

Другої осінньої ночі українцям таки доведеться прикривати на ніч вікна та дістати якісь, хоч і не пухові, але ковдри. 2-го вересня у північних, західних та в більшості центральних областей очікується (аж важко повірити) всього +6+10 градусів, - написала вона на своїй фейсбук-сторінці. 

У суботу, 3 вересня, буде хмарна погода.  Синоптики попереджають про дощі. Вітер південно-східний 7 – 12 м/с. Температура вночі 8 – 13°, вдень 11 – 16° тепла.

У неділю, 4 вересня, трохи потепліє вдень: обіцяють 15 – 20° тепла. Проте уночі буде 6 – 11°. Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с.

Для любителів позакликати бабине літо, хочу повідомити, що воно вже прийшло, - зазначає Наталка Діденко. - В українському помірно-континентальному кліматі бабине літо приходить орієнтовно на Пречисту, 28 серпня, і називають його якимось віковим оксюмороном - молодим бабиним літом. Воно триває до 11 вересня. Після нього на метеосцену виходить старе бабине літо, це вже відбувається в другій половині вересня та на початку жовтня.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео