Друзі тернопільських паломників виявилися провокаторами та тітушками?

im511x345-32765b123f53d5bba53efb26463b9ab3

З Почаївської лаври, що на Тернопільщині, 9 липня стартувала Всеукраїнська Хресна хода, організована УПЦ МП. Паломники, що вирушили до Києва, мають на меті відвідати святині Кременця, Шепетівки та інших міст України.

Цікаво, що з Донеччини також розпочали свій хід паломники, і це відбулося 3 липня, за декілька днів до того, як у Хресний похід вирушили мешканці Тернопільської області. Незадовго до цього український політолог, журналіст Кирило Сазонов, повідомив на своїй сторінці у Facebook, що готується Хресна хода на Київ, яка має розпочатись з Тернопільської та Донецької областей, про це “Терен” писав ТУТ. Але у своєму повідомленні політолог зазначив, що все це більше схоже на провокацію. А користувачі соцмереж переконані, що тим самим учасники ходи намагаються підбурити праві рухи України і спровокувати їх до нового конфлікту.

ком
ком

ком2
ком2

ком3
ком3

Тернополянин Василь Лабайчук, член Проводу Національно-визвольного руху «Правий сектор» прокоментував останні події так:

- Московський патріархат в Україні дискредитований і це усвідомлюють його служителі. Хода «за все хороше, проти всього поганого» є спробою МП заявити «Дивіться скільки у нас прихильників, ми справді народна церква. Нас треба слухатися»... – ділиться роздумами Василь Лабайчук. – «Правий сектор» такі шоу не зіб'ють з пантелику. Ми активно допомагали і допомагаємо виведенню громад зі структури МП - та будемо надалі робити цю побожну справу.

Зі східних областей паломники вже розпочали провокації, адже подекуди прямують до Києва з «георгіївськими» стрічками, прапорами Російської імперії та портретами царя Миколи II.

Харк
Харк

Навіть капелан Микола Мединський у своєму профілі на Facebook висловив невдоволення Хресною ходою УПЦ МП:

- Кров загиблих та війна загалом – на їхній совісті… Що ж доброго ми можемо очікувати від декількох тисяч озвірілих московських єретиків-шовіністів в центрі Києва? – пише він. - А влада спить… навіть по телевізору дозволили рекламувати цей відьомський шабаш, ніби нічого такого, що несе загрозу, і не відбувається!

мед
мед

Пересічні тернополяни також звинувачують у цьому владу і переконані, що серед паломників зі Сходу є чимало сепаратистів та тітушок. Що ж, причини для побоювання є, адже ніхто не перевіряв «вірян» на предмет озброєння, а подекуди, взагалі пишуть, що донецьку колону охороняють хлопці у спортивних костюмах та військові у камуфляжі.

Охорона
Охорона

Завершення цієї ходи заплановане на 27 липня. Дуже символічно: саме перед святкуванням Дня хрещення Київської Русі.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео