Ростислав Фук

Двох тернополян підозрюють у крадіжці електроінструментів вартістю 350 тис. гривень (фото, відео)

Із заявою до поліції власники звернулися після того, як побачили порожні коробки та кейси техніки

До восьми років позбавлення волі загрожує двом жителям Тернополя, підозрюваним у викраденні впродовж кількох місяців електроінструментів зі складу. Сума збитків, завдана підприємцям - майже 350 тисяч гривень, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Потерпілі у Тернополі на вулиці Текстильній орендували приміщення, в яких зберігали товар. Зникнення техніки власники виявили не одразу. Із заявою до поліції вони звернулися після того, як в підвалі будівлі побачили порожні коробки та кейси від електроінструментів. Провівши ревізію, виявили суттєву нестачу. Серед викраденого – гайко- та шурупокрути, болгарки, дрельки, інверторні генератори, шліфувальні машинки та інша техніка.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами правоохоронці встановили, що до протиправного причетні двоє місцевих жителів. Чоловіки мали доступ до складу і час від часу заходили туди по товар. Електроінструменти виносили в сумках, аби великогабаритні коробки не впадали у вічі стороннім особам, – йдеться в повідомленні.

Оперативники довели, що один із підозрюваних, який причетний до 21 факту крадіжок, інструменти здавав одразу до ломбардів. Його знайомому слідчі інкримінують 9 крадіжок. Проте він товар не продавав, а зберігав для власного використання.

Одному із фігурантів слідчі уже оголосили підозру відповідно до частини 4 статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно в умовах воєнного стану.) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри «напарнику» та обрання обом запобіжних заходів. Слідство триває під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури.

Читайте також: Вдарив та відібрав телефон: на Тернопільщині пограбували чоловіка

Фото, відео поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео