Віра Олександрович

Варто знати: жителям Тернопільщини повертають мільйони

Гроші

Понад 12 млн грн податкової знижки вже віддали жителям Тернопільщини.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Із початку цього року 4 881 краянин подав декларацію про майновий стан до податкових органів, аби скористатися своїм правом на податкову знижку, - звітують у податковій. - Жителі Тернопільщини задекларували 77,9 млн грн витрат. Порівняно з 9-ма місяцями торік кількість декларантів зросла на 663 особи, а задекларовані витрати – на 10,5 млн грн.

Більшість краян, а це – 4 055 (83%) осіб, подали декларації для отримання податкової знижки через понесення витрат на навчання.

- Про сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя заявили 767 декларантів, - кажуть у податковій. - Сплата відсотків за іпотечними кредитами стала підставою для податкової знижки 31 жителя краю. Понесені витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей дали право на податкову знижку 8-ми декларантам і стільком же через переобладнання транспортних засобів.

Ще 12 осіб, за даними податківців, задекларували витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла.

- За насідками перерахунків, цим громадянам нарахували до повернення 13,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), - підсумовують у податковій. - Трохи більш як 89%, а це - 12,1 млн грн визначеної до відшкодування суми вже повернули декларантам.

Нагадаємо, деклараційна кампанія завершилася 1 травня звітного року. Проте громадяни, які бажають скористатися своїм правом на податкову знижку, можуть подати декларацію впродовж року – до 31 грудня включно.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео