Віра Олександрович

Директорів на Тернопільщині через зарплату викликають «на килим»

Зарплата

На Тернопільщині роботодавці віддали людям заборговану зарплатню.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

На спільних із органами місцевої влади засіданнях комісій ми уже заслухали керівників 42-х підприємств, що допустили заборгованість із виплати зарплати, податку на доходи фізичних осіб і єдиного соціального внеску, - кажуть у податковій. - За наслідками проведеної роботи на 40-ка підприємствах ліквідували заборгованість перед людьми у сумі майже 4,2 млн грн, із податку на доходи фізосіб – 877,7 тис. грн, із єдиного соціального внеску (ЄСВ) – 970,3 тис. грн.

Окрім того, у податковій провели індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками 107 підприємств. За її наслідками, на 105 підприємствах погасили заборгованість із зарплати в сумі 3 млн 389,6 тис. грн, із податку на доходи фізосіб – 1 млн 844,1 тис. грн і майже 3,1 млн грн ЄСВ.

Працівники органів ДФС Тернопільщини також спільно із співробітниками органів місцевої влади здійснюють контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці, - нагадують у податковій. – Так, у січні-вересні цього року на засіданнях комісій заслухали керівників 274 підприємств, де зарплату виплачували у мінімальному чи нижче мінімального розмірах.

За наслідками проведеної роботи, на 258 підприємствах підвищили рівень виплати зарплати. Як наслідок, до бюджету надійшло 595,9 тис. грн податку на доходи фізосіб і 760,2 тис. грн ЄСВ.

Роз’яснювальну роботу із аналогічних питань провели на 694 підприємствах і в низці організацій області, - підсумовують у податковій. – Відтак, на 663-х підприємствах підвищили рівень виплати зарплати, а до бюджету надійшло 2 млн 280,4 тис. грн податку на доходи фізосіб і 2 млн 916,5 тис. грн ЄСВ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео