Екогромада: історія успішного проекту у Байковецькій ОТГ (фото)

cffa21b7c79dfeddfdc9af8b231a8d73

У травні цього року громадська організація «Файна громада» взяла участь у конкурсі «Місцеві ініціативи для розвитку   громад», що організовувався ФРГО «Західноукраїнський ресурсний центр» - виконавцем проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні», який впроваджується у рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)  та отримала грант на реалізацію екологічного проекту «Екогромада» спільно з Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Байковецької сільської ради.

Основна мета проекту – інформаційно-просвітницька робота з питань формування у дітей та молоді свідомого ставлення до збереження природи і прагнення до чистого довкілля. Окрім того, організатори прагнули, щоб мешканці сіл не словом, а ділом проявили свою любов до громади.

Що, насамперед, передбачав проект? І практичну роботу, і навчання: прибирання місць загального користування біля джерел громади, а також просвітницькі заходи.

Що зроблено? Проведено майстер-клас в дитячому таборі «Розмалюй свою еко-сумку» із переглядом мотиваційного ролику про необхідність створювати світ навколо своїми руками, інформаційні кампанії по школах та серед населення громади, еко-марафон «Джерелами громади» (благоустрій джерел у населених пунктах з місцевими жителями), майстер-класи «Даруй друге життя непотрібним речам» у с. Дубівці, с.Гаї-Гречинські, с.Чернелів-Руський, конкурси для дітей, виставка робіт з непотрібних речей, пошиття еко-сумок з логотипом.

В рамках проекту було закуплено урни для роздільного сміття, розхідні матеріали для проведення майстер-класів. Незабаром надійдуть швейна машинка та парова праска для можливості вторинного використання вживаного одягу.

До роботи в рамках проекту «#Екогромада» залучались члени ГО «Файна громада», працівники Терцентру, культури, учні, дошкільнята, молодь та небайдужі мешканці Байковецької громади.

Реалізація проекту триває. Зауважимо, що підсумковий захід з реалізації проекту «Екогромада» відбудеться 7 листопада о 15 год. у клубі с. Шляхтинці. Вхід вільний. У програмі: виставка робіт, майстер-клас по швейно-вишивальній справі, вручення нагород найактивнішим учасникам проекту та частування, пишуть на сайті Байковецької громади.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео