Євгенія Цебрій

Експодатківця Струня, якого судять за ДТП 15-річної давності, відпустили під домашній арешт

струнь

Олега Струня, обвинуваченого за скоєння ДТП 15 років тому у Петрикові, де загинули двоє дівчат, відпустили під домашній арешт. Таке рішення прийняв Тернопільський апеляційний суд 20 січня, де обвинувачений оскаржив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомила потерпіла у справі сестра-близнючка однієї із загиблих дівчат Зоряна Кравець.

- Наші серця просто розриваються від болю, - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Як розповіла Зоряна Кравець «Терену», ні вона, ні інші потерпілі у справі, ні їхній представник на засіданні не були, оскільки їх про це не повідомили. Відтак їхньої думки з цього приводу апеляційний суд не заслухав. Про ухвалу апеляційного суду рідні загиблих дівчат дізналися вже після того, як засідання закінчилося.

- Прокурору про засідання повідомили за пів години до початку, причому не назвавши справи, яку розглядатимуть, - зазначила потерпіла.

Нагадаємо, смертельна аварія сталася у передмісті Тернополя – селі Петрикові ще в жовтні 2005 року. Водій «Опеля» збив на узбіччі дороги 17-річну Світлану Козлюк і 16-річну Наталію Гнатієвич та з місця події втік. За кермом був експодатківець Олег Струнь. Його оголошували у міжнародний розшук.

Чоловіка не могли знайти 15 років. За інформацією потерпілих, він переховувався у Росії. Тільки 29 червня минулого року чоловік сам прийшов у поліцію та зізнався у скоєному. Кримінальне провадження щодо 41-річного Олега Струня відновили та вручили йому підозру.

У вересні минулого року справу передали до суду. Весь цей час Олег Струнь перебував під вартою. На засіданні 6 січня Тернопільський міськрайонний суд продовжив підсудному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 березня. Однак Струнь оскаржив цю ухвалу в апеляційному суді, який цю скаргу підтримав.

Зазначимо, що у справі щодо резонансного ДТП за участю Олега Струня суд вже перейшов до стадії допиту потерпілих та свідків. Чергове засідання має відбутися 25 січня.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео