Екс-тренер тернопільської «Ниви»: «У клубі є проблеми з фінансуванням»

a655a4b929934a7450d3a881fee67e055e09d4b3b6b1b

Першу в сезоні перемогу тернопільська «Нива» здобула в 6-му турі над київською «Оболонню» із рахунком 2:1 уже без свого наставника Василя Малика. Напередодні тренер несподівано залишив команду. Чому пішов у відставку та про фінансові проблеми у клубі вже колишній тренер тернополян розповів у інтерв’ю виданню FootBoom.

- Пане Василю, першу перемогу «Нива» одержала одразу ж після вашої відставки. Збіг обставин?

- Команда йшла до цього. У всіх іграх виглядали не безнадійно: створювали моменти, цікаві комбінації. Тож перша перемога - то було питання часу. Гадаю, що моя відставка підбадьорила, надихнула, мотивувала хлопців.

- Ви, мабуть, найбільше раділи цій перемозі. Не помиляюся?

- Справді, дуже радий за хлопців. Приємно, що вони здобули три очки і все стало на свої місця.

- Характерна перемога над «Оболонню». Програвати 0:1 і лише на останніх хвилинах забити вирішальний м'яч...

- Команда молода і без характеру їй, дійсно, було б важко. Добре, що билися до кінця. Може, не показали якоїсь надзвичайної гри, але повністю заслужили на цю перемогу.

- Ваша відставка напередодні зустрічі з «Оболонню» набула широкого розголосу. Згідно з офіційною версією, полишили «Ниву» за станом здоров'я. Пробачте, але якось не віриться у це...

- Давайте все ж дотримуватися офіційної інформації.

- Добре, розумію, що ви не хочете виносити сміття з хати. Поставимо питання інакше: проблеми фінансового характеру, які переслідували «Ниву», також зіграли певну роль у вашій відставці?

- У тому числі й вони.

- Наскільки я розумію, останнім часом вам дедалі важче доводилося мотивувати гравців. Так?

- Не сказав, що це було важко робити, адже хлопці дисципліновані, організовані. Їх не доводилося по-особливому налаштовувати, обіцяти великі преміальні. Зовсім ні...

- Та коли по два-три місяці не отримуєш зарплатню - як грати?

- Це десь б'є по психології, але не відіграє останню роль. Ви ж це бачили по матчу з «Оболонню». Команда хороша, рахую, що у неї велике майбутнє.

- Якщо, приміром, виконуючий обов'язки головного тренера Ігор Білан звернеться до вас за порадою - не відмовите?

- Звичайно! Ми разом приходили, лишаємося друзями. Завжди радий буду допомогти і йому, і хлопцям. Підтримуємо зв'язок. Я поздоровив їх з першою перемогою. Гадаю, вони на правильному шляху.

- З моменту вашої відставки минуло лише кілька днів. Сподіваєтесь, що творча відпустка надовго не затягнеться?

- Засиджуватися вдома не надто хочеться. Паузу в роботі намагатимусь використати з максимальною користю: перегляну матчі, перечитаю спеціалізовану літературу, поспілкуюсь з колегами. Коротко кажучи, без діла сидіти не збираюся.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео