Олег Снітовський

Експерти кажуть, що для Тернопільщини достатньо мати 4 райони (фото)

Заставка01 (Copy)

Нову мапу адміністративно-територіального устрою на субрегіональному рівні Тернопільщини, що складається з 4 –х спроможних районів, підготували експерти Української асоціації районних та обласних рад.

Напередодні у Тернопільському Центрі розвитку місцевого самоврядування таку модель продемонстрували представникам області фахівці у рамках тематичного круглого столу, організованого Асоціацією за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».

IMG_5969 (Copy)
IMG_5969 (Copy)

Отож, центрами районів визначені Тернопіль, Чортків, Кременець та Бережани.

DSC_0842 (Copy)
DSC_0842 (Copy)

За словами експертів, запропоноване бачення територіального обрамлення розроблено виключно на основі пропозицій, що були озвучені на попередньому заході представниками органів місцевого самоврядування та державної влади.

За словами фахівців, підтримане радами розташування районів має стати зручним для громадян в отриманні якісних та доступних публічних послуг, у першу чергу, з точки зору логістики. Більше того, у зазначених центрах змодельованих адміністративно-територіальних одиниць вже є існуюча мережа органів місцевої влади Тобто, перевага такої моделі очевидна, і не в останню чергу, через оптимізацію ресурсної бази.

DSC_0870 (Copy)
DSC_0870 (Copy)

DSC_0849 (Copy)
DSC_0849 (Copy)

Під час обговорення нової моделі адміністративно-територіального устрою голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук наголосив, що процес децентралізації необхідно логічно завершувати, аби згодом не  розпочався  зворотній відлік його розвитку.

- Переконаний, що вибори  до органів місцевого самоврядування 2020 року проходитимуть вже згідно із новою системою організації територіальної влади. Зараз головне завдання полягає саме у якісному формуванні адміністративно-територіального устрою для того, щоб Тернопільщина не залишилась осторонь цього процесу, - підкреслив Віктор Овчарук.

DSC_0860 (Copy)
DSC_0860 (Copy)

У роботі Круглого столу взяли участь директор департаменту з питань місцевого самоврядування та адміністративного територіального устрою Мінрегіону Микола Рубчак, начальник обласного управління містобудування та архітектури Володимир Харченко, директор відокремленого підрозділу ЦРМС Віктор Литвинчук.

DSC_0856 (Copy)
DSC_0856 (Copy)

DSC_0872 (Copy)
DSC_0872 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео