Віра Олександрович

Експерименти проводять навіть на вулиці Білецькій у Тернополі

ДФС3

Власникам реєстраторів розрахункових операцій (РРО) із Тернопільщини пропонують взяти участь в експерименті, що триватиме до 31 грудня 2019 р. Усі роз’яснення з цього приводу можна отримати на вулиці Білецькій.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, із 01.07.2018 р. триває експериментальний проект щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій. Учасниками такої ініціативи є виробники (постачальники) і користувачі новітніх моделей комплексів, зокрема, комп’ютерно-касових систем, які виявили зацікавленість щодо участі. Наказом Мінфіну від 26.03.2019 р. за №121 затвердили Перелік новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій, які беруть участь в експерименті.

- До переліку ввійшли новітні моделі, призначені для реєстрації розрахункових операцій, які представлені семи вітчизняними компаніями і система «E-Receipt (e-Чек) електронний чек», розроблена Державною фіскальною службою України, - уточнюють у податковій. - Новітні моделі, згідно з переліком, включені до Державного реєстру РРО (наказ ДФС України від 26.03.2019 р. №247 – прим.).

В основу системи «E-Receipt (e-Чек) електронний чек» поклали принцип обов’язкової он-лайн фіскалізації чеків на сервері ДФС. Ця система є альтернативою традиційним РРО, адже її можна застосовувати для реєстрації розрахункових операцій. Причому вона є безкоштовною для користувачів.

- Функціональні компоненти системи E-Receipt дозволяють суб’єкту господарювання-продавцю, застосовуючи персональні комп’ютери, планшети, смартфони, здійснювати реєстрацію розрахункових операцій та передавати звітну інформацію (чеки, z-звіти) до ДФС, покупцю – переглядати інформацію щодо чеків в «Електронному кабінеті», - пояснюють у податковій.

Із Державним реєстром реєстраторів розрахункових операцій, що включає новітні моделі, затвердженим наказом Державної фіскальної служби України від 26.03.2019 р. №247, можна ознайомитися за посиланням: http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/320822.html.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео