Віра Олександрович

Експрес-тести для діагностики COVID-19 на Тернопільщині роздають безкоштовно (фото)

Основне

Уже другу партію експрес-тестів для діагностики коронавірусної інфекції (COVID-19) отримали медики на Тернопільщині. Причому передають їм ці препарати безкоштовно.

Про це у Тернопільській обласній держадміністрації повідомили сьогодні, 29 грудня. Отже, лікувальні заклади краю отримали 890 упаковок швидких тестів (по 20 штук у кожній – прим.) на антиген для визначення COVID-19 і 70 тисяч пробірок для забору ПЛР, уточнює директорка обласного департаменту охорони здоров’я Ольги Ярмоленко.

Ярмоленко
Ярмоленко

- Держава виділила 4,2 млн грн для придбання пробірок для ПЛР-досліджень і відповідних швидких тестів, - уточнює чиновниця. – Здійснював ці закупівлі департамент охорони здоров’я ОДА.

Вже сьогодні ці препарати та інше роздали у лікувальні заклади, щоб медики на місцях могли швидко робити діагностику.

22
22

- Ми якраз приїхали по експрес-тести, - каже головна медсестра Козлівської районної лікарні Людмила Гура. – Нам передали це все безкоштовно. Зокрема, для нашої лікарні – 40 експрес-тестів.

За її словами, медик, який застосовує такий експрес-тест, відразу бачить, чи людина хвора. Це – дуже важливо, особливо зараз, коли в Україні почали фіксувати новий штам COVID-19 – «Омікрон». Він, як відомо, розповсюджується набагато швидше за попередників.

33
33

Нагадаємо, тепер, аби отримати вакцину, усі охочі можуть безпосередньо прийти у Центр вакцинації і записатися у «живу» чергу або ж звернутися до свого сімейного лікаря. Це принаймні убезпечить вас від важкого перебігу недуги.

Фото зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація

Вибір читачів за тиждень

Відео