Ендокринологію Чортківської лікарні закрили на двотижневий карантин

endocrinology-7_0

Ендокринологічне відділення Чортківської центральної районної лікарні на два тижні закрили на карантин. Це пов’язано із тим, що на початку березня на лікуванні у відділенні перебував пацієнт, у якого минулого тижня виявили коронавірус. 

Через це 11 квітня всі працівники ендокринологічного відділення здали мазки для ПЛР-обстеження. На жаль, у п‘яти медпрацівників результати мазків виявились позитивними. На даний час усі вони знаходяться на самоізоляції і їх загальний стан задовільний. Відділення закрите на 14-денний карантин, а медпрацівники у відпустці.

Враховуючи цю ситуацію, 13 квітня було відібрано зразки на COVID-19 у працівників адміністрації лікарні та медпрацівників, які могли контактувати як із колегами, так і з пацієнтами, в яких є підозра на коронавірусна інфекція. Було взято 120 мазків і передано в Тернопільський обласний лабораторний центр для проведення ПЛР-досліджень. Результати виявились негативними.

– Отож, наразі стаціонарні відділення чисті, медичні працівники здорові і надають усю ургентну допомогу в повному обсязі, і готові приймати пацієнтів як із нашого району, так із сусідніх, зокрема із Заліщицького з соматичною патологією, – йдеться на сторінці Чортківської ЦКРЛ у Facebook.  

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео