Анастасія Кисіль

Faine Misto проведуть у польському Жешуві, щоб зібрати кошти захисникам

Фестиваль запланували на 26-28 серпня. Виступатимуть як українські, так і польські гурти

Благодійний фестиваль Faine Misto x Rockowa Noc запланували на три дні, від 26 до 28 серпня, у польському місті Жешуві. Перший день фестивалю гратимуть українські пісні, наступні два дні - польські. Усі виручені кошти з продажу квитків підуть на допомогу українським бійцям полку “Азов”. Про це говорили на прес-конференції благодійного фестивалю Faine Misto x Rockowa Noc.

Faine Misto об'єднали з фестивалями Rockowa Noc та Respublica. Зазвичай Rockowa Noc відбувається лише два дні, але цьогоріч організатори додали ще один фестивальний день, аби зробити спільну справу разом із українськими колегами.  

Оскільки в країні триває війна, проведення безпечного фестивалю неможливе, тому виникла ідея провести його у Польщі. Ми хочемо, щоб ця подія стала ковтком свіжого повітря для тих, хто з початком повномасштабного вторгнення був змушений покинути свої домівки, а також, аби благодійний фестиваль Faine Misto x Rockowa Noc став виявом вдячності місту-рятівнику та знаком дружби між українцями і поляками, - написи на офіційній фейсбук-сторінці фестивалю Faine Misto.

Від початку війни Жешув прийняв найбільшу кількість українців, які шукали прихистку, через що, згідно з офіційними даними, населення міста зросло на 53%, зазначив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. 22 травня указом Президента України місту присвоєно звання «Місто-рятівник».

Фестиваль Rockowa Noc у Польщі розвивається давно, це вже 17-ий рік його проведення. Ми дуже задоволенні, що саме цього року буде спільна музична гра таких великих фестивалів, - каже міський голова міста Жешув Конрад Фійолек.

Афіша фестивалю

Організатори кажуть, що до кінця місяця оголосять усіх учасників фестивалю та лінк на продаж квитків. Попередньо на перший день запланували виступ 7 український музичних гуртів. Також,  крім музичних виступів, анонсують додаткові атракції. 

Нагадаємо, у травні у Тернополі так і не вдалося провести фестиваль “Файне місто” наживо, як це планували організатори. Це заборонила обласна військова адміністрація. Відтак захід провели онлайн. Тоді на благодійному онлайн-фестивалі зібрали майже 400 тис. грн, які віддали на потреби полку “Азов”

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео