Олена Чепіль

Майже 400 тис. грн зібрали на благодійному онлайн-фестивалі «Файне місто» у Тернополі

Кошти, які зібрали за три дні фестивалю, віддадуть на потреби полку «Азов»

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ колектив «Файного міста» почав активно допомагати із забезпеченням полку «Азов». Аби зібрати кошти для захисників, у Тернополі відбувся триденний фестиваль. 

Благодійний захід проводили лише в онлайн-режимі з 13 по 15 травня, оскільки влада Тернополя заборонила масові заходи. Через неможливість відвідати фестиваль, половину квитків було втрачено. Проте протягом трансляції більшість глядачів робили донати, тому загальна сума, яку вдалось зібрати – 384 тис. 847 гривень.

На потреби полку Азов зібрали 384 847 грн

За кошти, які вдалось зібрати протягом 15 годин в етері на благодійному фестивалі «Файне місто», організатори мають придбати понад 300 пар літнього взуття для бійців «Азову», в якому зараз є гостра необхідність через потепління. 

Як повідомили на інстаграм-сторінці «Файного міста», витрати на організацію фестивалю вдалося покрити завдяки спонсорам та партнерам.  

Витратна частина цього Фестивалю - 0 грн. Всі кошти будуть витрачені на потреби полку «Азов». Усі інші витрати на майданчику, проїзд та інші деталі перекрив фестиваль Faine Misto. Також дякуємо всім артистам за всю їхню допомогу, підтримку, за те що приїхали і виступали на благодійних засадах, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, Faine misto festival вже зібрав понад 25 мільйонів гривень для полку «Азов». За зібрані кошти придбали автомобілі, пальне та амуніцію. Припиняти збір коштів для захисників Маріуполя не планують. 

Фото з фейсбук-сторінки «Файного міста»

Вибір читачів за тиждень

Відео