Віра Олександрович

Фальшиві довідки із результатами ПЛР-тестів у Тернополі коштували до 500 грн (фото)

9

Групу осіб, які виготовляли фальшиві довідки із результатами ПЛР-тестів на COVID-19 на замовлення туристичних агенцій, викрили у Тернополі. 

Про це сьогодні, 25 червня, повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури. 

- Загалом викрили 4-х тернополян, які на замовлення громадян, туристичних агенцій і візових центрів із різних областей України виготовляли підроблені довідки, начебто видані ліцензованим медичним закладом, - кажуть у прокуратурі.

Йдеться про порушення ч. 1 ст. 199, ч. 3 ст. 358 КК України, пояснили правоохоронці. За версією слідства, двоє мешканців Тернополя під прикриттям «візового центру», що надає послуги із працевлаштування громадян України за кордоном, організували прибуткову схему з виготовлення і реалізації підроблених документів про результати ПЛР-тестування. 

- До цього процесу вони залучили ще двох спільників, - додають у прокуратурі. - Вартість одного підробленого документа коливалася від 200 до 500 гривень. 

Фальсифіковані довідки використовували приватні особи для безперешкодного перетину кордону іноземних держав. Оскільки «документи» передавали їм без проведення жодних медичних обстежень, інфіковані громадяни мали змогу уникнути карантинних заходів із протидії поширенню пандемії.

- Під час проведення обшуків за адресами проживання зловмисників і за місцями вчинення незаконної діяльності вилучили десятки готових підробок, численні бланки та засоби виготовлення фальшивок, а також - комп’ютерну техніку, - констатують правоохоронці. - Наразі вирішується питання щодо повідомлення організаторам схеми про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

До речі, заходи із викриття і припинення протиправної діяльності проводили працівники  СБУ спільно зі співробітниками Національної поліції під процесуальним керівництвом  Тернопільської окружної прокуратури.

Фото надані пресслужбою Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео