Євгенія Цебрій

«Фари в обличчя, крик, удар»: суд допитав свідка, який вижив у ДТП, де загинули двоє дівчат (фото)

За скоєння аварії у Петрикові судять екс-податківця Олега Струня, який 15 років переховувався від правосуддя.

Свідка, який вижив у аварії, де понад 15 років тому загинули двоє дівчат, допитав суд 9 лютого. Володимир Сень розповів, що пам’ятає про цей страшний вечір 8 жовтня 2005 року.

Тоді Володимир разом з 17-річною Світланою Козлюк і 16-річною Наталією Гнатієвич повертався з Тернополя до Петрикова. Вони з однокласниками ходили на піцу. Разом з ними була сестра-близнючка Світлани Зоряна Кравець з хлопцем, - своїм теперішнім чоловіком. Вони трохи відірвалися від компанії і йшли позаду. Під час аварії Наталя і Світлана загинули на місці. Володимир, який був з ними, дивом залишився живим. 

Володимир Сень
Володимир Сень вижив у аварії, яка сталася 15 років тому у Петрикові

За його словами, аварії сталася на вул. Шептицького у Петрикові близько 22.00. Компанія йшла по узбіччі дороги, яка не мала тротуару.

- Я йшов з краю від узбіччя, Світлана - посередині, а Наталя - ближче до дороги, - пригадує Володимир Сень. - Самого автомобіля я не бачив, тільки пам’ятаю світло фар за 200-300 метрів від нас, коли машина виїхала з-за повороту. А через декілька секунд: фари в обличчя, крик, удар… Коли я прийшов до себе, я лежав у рові на узбіччі, без кросівка на нозі. Підійшов до Наталі - вона була нежива, підійшов до Світлани, трусив її, намагався «розбудити», однак вона вже не дихала. Тоді побіг і почав стукати у двері найближчих будинків та просити допомоги.

На питання прокурори, якою була швидкість авто, Володимир сказав, що висока – близько 100-120 км/год. За його словами, вони з дівчатами йшли по лівій частині дороги, а машина їхала їм на зустріч. На питання судді, чи могло щось обмежити водію оглядовість, свідок відповів, що такого не було, ця частина дороги була вільна.

потерпілі
Потерпілі у справі родичі загиблих у ДТП дівчат

Тілесних ушкоджень у аварії Володимир Сень не отримав. Однак, як каже він, ця трагедія завдала йому психологічної шкоди.

Зазначимо, що у справі щодо ДТП за участю Струня суд вже перейшов до стадії допиту потерпілих та свідків.

На попередньому засіданні допитали сестру-близнючку загиблої у аварії дівчини Зоряну Кравець. Вона була на місці ДТП одразу через кілька хвилин після її скоєння.

На наступних засіданнях суд хоче допитати маму підсудного Олега Струня, яка, як стверджують рідні загиблих дівчат, брала участь у переховуванні сина від закону. А також планують допитати ще ряд свідків з оточення підсудного, на яких наполягає прокурорка. До слова, захисник Струня Борис Шкільняк вважає недоцільним викликати усіх цих свідків. Наступне засідання у цій справі відбудеться 23 лютого.

Олег Струнь
Підсудного Олега Струня нещодавно випустили з СІЗО, тепер він під домашнім арештом

Нагадаємо, що 20 січня Тернопільський апеляційний суд відпустив Олега Струня під домашній арешт. Відтак цього разу підсудний вільно прийшов на засідання і вже не сидів у залі за скляною перегородкою. 

Рідні загиблих дівчат шоковані рішенням апеляційного суду, про засідання якого ні їх, ні їхнього представника, до речі, не повідомили. Потерпілі хвилюються, що перебуваючи на волі, Олег Струнь може знову втекти або переховуватися від суду.

Фото авторки. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео