Орест Сарматський

Фермер взявся за виробництво екологічно чистих брикетів (Агро-новини)

лют2502

У Березанському районі, що на Миколаївщині, виробляють паливні брикети, сировиною для яких служить звичайна солома зернових культур, а також органічні залишки, які підходять для їх виробництва. Таку технологію розвиває голова ФГ «Агроком» Денис Кисельов. Пріоритетом для себе фермер визначив впровадження й застосування сучасних тенденцій у використанні поновлюваних джерел енергії. Про це пише agro-yug.com.ua

У брикети не додають ніяких зв’язуючих і клейких елементів, що робить його екологічно чистим продуктом. А тепловіддача 1,5 т брикетів еквівалентна 1 т вугілля. Виробник також зазначає, що незважаючи на те, що солома легкозаймистий матеріал, самозаймання в їхньому випадку неможливо — для цього, за його словами, потрібна температура понад 100 градусів.

2501
2501

За словами Дениса Кисельова, вони є одними з перших в Україні, хто практикує такий вид виробництва. Тому, щоби якомога швидше познайомити українців із цією продукцією, він готовий поширювати її безкоштовно, собі в збиток.

«Ми прийняли рішення зробити маркетинговий хід — безкоштовно давали пенсіонерам, пайовикам по мішку на пробу. Протягом літа й початку осені ми роздали близько 15–20 т просто безкоштовно. З першими холодами ми провели рекламну акцію в нашому райцентрі — продавали по кілограму, по два, по мішечку, по відру — хто скільки хотів. Бабусям і дідусям давали безкоштовно по 3–5 брикетів. Акція викликала фурор, відразу посипалася купа замовлень», — ділиться досвідом реалізації Денис Кисельов.

На Вінниччині реалізують проект з розвитку садівництва на €500 тис

За два роки у Вінницькій області планують реалізувати проект яблуневого кластеру за європейськими аналогами та за фінансової підтримки ЄС у розмірі €500 тис. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Проект реалізовуватимуть за кошти ЄС у Барській та Северинівській об’єднаних територіальних громадах.

«Яблуневий шлях» — це проект використання регіонального бренду «Подільське яблуко» для розвитку громад, завдяки промоції як самих територій, пов’язаних із вирощуванням яблук, так і місцевої продукції з тих же яблук», — ідеться у повідомленні.

2502
2502

На думку фахівців, завдяки проекту вдасться збільшити додану вартість місцевої продукції садівництва, а також в цілому вплинути на розвиток домогосподарств, які займаються вирощуванням яблук.

За словами директора Центру розвитку місцевого самоврядування Олега Левченка, впровадження проекту дозволить створити у регіоні унікальний кластерний офіс, де садівники зможуть отримати нові компетенції.

Французькі фермери блокують дороги протестуючи проти скасування субсидій ЄС

Французькі фермери блокували основні дороги, що ведуть до четвертого за величиною міста в країні, Тулузи, привертаючи таким чином увагу до загрози зникнення французьких сіл. Про це повідомляє thelocal.fr.

2503
2503

До такого зникнення на думку фермерів можуть призвести плани уряду зменшити кількість сільськогосподарських угідь, які підлягають субсидіям на фермерство з боку Європейського Союзу.

На сьогодні сільськогосподарські території, які вважаються «менш перспективними», мають право на фінансування, але французький уряд запропонував зменшити кількість таких територій до 100. У разі прийняття такого рішення урядом, уже навесні закон набуде чинності. Найбільше від таких нововведень постраждають південно-західні регіони Франції.

Вибір читачів за тиждень

Відео