Орест Сарматський

Фермер з Херсонщини перейняв канадську технологію вирощування квасолі (Агро-новини)

квасоля

Майже 3 т/га вдалося зібрати в цьому році господарству «Геліос-1» в Каховському районі на Херсонщині. Середній показник врожайності квасолі сягнув не менш високих — 2,4 т/га. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

За словами представників компанії, ключову роль зіграв посівний матеріал. Сіяли популярну в світі квасолю різновиду Кідні (Dark Red Kidney) спеціально привезену з провінції Онтаріо (Канада). Важливим було і дотримання спеціальної технології вирощування культури.

Бійців АТО з Дніпропетровщини навчать вирощувати горіхи

Бійців АТО з Дніпропетровської області запрошують долучитись до садівничої ініціативи. Їх навчать розводити та вирощувати горіхові плодові дерева. Про це повідомляє Orehovod.com.

«Запрошуємо бійців АТО і членів їх сімей спробувати себе в ролі садівників. На курсах вони дізнаються про найефективніші світові методики в вирощуванні горіхових дерев. З бійцями поділяться досвідом провідні фахівці. Вони знають, як збільшити конкурентоспроможність і знизити витрати на вирощуванні, і готові обмінюватися знаннями з іншими», — розповіли організатори курсу.

грецький-горіх
грецький-горіх

Навчання буде проходити в селі Троїцькому Одеської області. Стартує курс в березні 2019 р. і триватиме 3 місяці. За цей час учасникам навчання покажуть, як ефективно вирощувати волоський горіх, фундук і шипшину.

Курс навчання та проживання безкоштовні. За виконану роботу в розпліднику бійці будуть отримувати заробітну плату. По завершенню навчання їм також нададуть сертифікати та подарунки: елітні саджанці волоського горіха і фундука.

Організатори мають на меті допомогти бійцям АТО повернутися до мирного життя. На їхню думку, садівництво — хороша ідея для власного бізнесу.

«Канада як один з лідерів у вирощуванні квасолі, володіє найсучаснішими технологіями. Ретельно вивчивши світовий досвід ми обрали для себе саме канадську технологію», — наголошують аграрії з Херсонщини.

Вибір читачів за тиждень

Відео