Орест Сарматський

Фермерам порадили, як захистити дерева від заморозків (Агроновини)

2201 (Copy)

Одним із способів захисту саду від весняних приморозків є утворення імли (туману) за допомогою дрібнодисперсного розпилення спеціальних хімічних сполук. Туман зменшує випромінювання тепла з поверхні ґрунту.

Про це пише «Куркуль». 

Застосовують димовий порох і цинкові, фосфорні й сульфатні тумани, а також тумани з амонію хлориду. Аналогічним є й авіахімічне туманоутворення, для цього використовують хлорид олова, хлорсульфонову кислоту тощо.

Захистити сад під час заморозків можна за допомогою димових завіс, для цього у саду влаштовують численні багаття — так, щоб їхній дим огортав дерева. Теплий дим здатний підвищити температуру повітря до +2 °С — цього достатньо для захисту від невеликих заморозків.

Своєчасне та правильне внесення добрив теж сприяє підвищенню стійкості дерев до заморозків. Азотні добрива потрібно вносити навесні, оскільки наприкінці літа – на початку осені азот подовжує вегетацію, і рослини пізніше входять у стан спокою. Через це знижується їхня зимостійкість.

Прямим методом захисту дерев від приморозків є й речовини природного або штучного походження із властивостями антифризів – кріопротектори, які бувають метаболічними й плівковими.

Для захисту саду в період цвітіння кріопротектори вносять не пізніше ніж за 6-24 годин до настання ймовірних приморозків.

Свіжі аграрні вакансії України можна тепер знайти в Telegram

2202 (Copy)
2202 (Copy)

Агромедіахолдинг Latifundist Media запустив в популярному месенджері Telegram відразу 6 нових каналів з актуальними вакансіями в агросекторі України. Холдинг дає старт проекту «АгроРабота».

Команда нового проекту Latifundist Media буде оперативно ділитися пропозиціями про роботу від провідних сільгосппідприємств, дистриб'юторських та інших компаній, що представляють український агропромисловий комплекс (АПК). Завдяки зручній системі тегів будь-який здобувач зможе швидко впорядкувати вакансії, які його цікавлять і отримати контакти для зв'язку з HR-відділами роботодавців України, що представляють агросектор.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео