Орест Сарматський

Фермери Тернопільщини тепер отримуватимуть дотації значно швидше

дотації
Оприлюднено механізм надання прямих дотацій для фермерів. Задля інформування та максимального залучення аграріїїв до участі в нових фермерських програмах держпідтримки, Міністерство аграрної політики та продовольства запровадило проводить онлайн-конференції з окремими регіонам, йдеться у повідомленні міністерства, пише «АгроПортал». Отож, новостворені фермерські господарства (далі – ФГ) можуть отримати бюджетну субсидію у розмірі 3 тис. грн на 1 гектар та на кожного члена господарства у розмірі 5,5 прожиткового мінімуму.
– Відтепер фермери отримуватимуть кошти за спрощеною і звичною для них процедурою, а саме через Український державний фонд підтримки фермерських господарств, – говориться у повідомленні.
Що ж треба для того, аби отримати бюджетні субсидії? Це дуже просто. Необхідно звернутися до регіональних відділень Укрдержфонду із заявою та подати такі документи: - копію статуту ФГ (для юридичної особи) або копію договору (декларації – у разі одноосібного ведення) про створення сімейного ФГ; - відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності або користування земельною ділянкою; - копію фінансового документа, що підтверджує наявність чистого доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік (для ФГ). Таким документом має бути форма № 2-м або форма № 2-мс; - копію фінансового звіту за останній квартал – для ФГ, які зареєстровані в поточному (2018) році; - довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості; - згоду ФГ щодо надання Мінагрополітики інформації, яка становить банківську таємницю або містить персональні дані. Після цього, на підставі пакету документів, отриманих від ФГ, регіональні відділення Укрдержфонду формують реєстри ФГ і до 10 числа передають їх до центрального відділення Укрдержфонду. А вже Мінагропрод на підставі наданого узагальненого реєстру перераховує кошти до Укрдержфонду в межах обсягу відкритих бюджетних асигнувань, який в свою чергу  перераховує кошти на поточні рахунки ФГ. І наостанок. Скористатися фінансовою підтримкою за цими напрямами можна один раз упродовж бюджетного року. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео