Фестиваль «Чортківська офензива»: реконструкція бою, презентації та екскурсії містом

Фестиваль_«Чортківська_офензива»_-_Відтворення_бою_-_171

З 7 по 9 червня у Чорткові та Чортківському районі проходитиме військово-історичний фестиваль «Чортківська офензива», приурочений сторіччю відомої наступальної військової операції Української Галицької Армії.

Військово-історичний фестиваль «Чортківська офензива» повинен розпочатись у п’ятницю, 7 червня, у селі Ягільниця, де буде відкриття фестивалю, виступ муніципального духового оркестру «Оркестра Волі»; невелика реконструкція бою, проведення військово-патріотичної теренової гри, виступи мистецьких колективів району; виступ народного аматорського чоловічого вокального ансамблю української пісні «Земляки».

У суботу, 8 червня, всі події фестивалю відбуватимуться у Чорткові. У центрі міста та на Ринковій площі діятиме Галицький ярмарок, а у міській раді Петро Федоришин презентуватиме авторську книгу «Дослідження історії Чорткова». Також у програмі форум фотографів, екскурсії табором військових реконструкторів, екскурсії містом, наукова академія під відкритим небом, а також виступи гуртів.

Далі, у неділю, 9 червня, відбудеться наукова конференція «Чортківська офензива: звитяжна сторінка українського народу» в Бучацькій Єпархії УГКЦ, поминальна панахида на центральному кладовищі міста Чорткова, проведення спецпогашення марки, презентація виставки «Чортківська офензива»; реконструкція бою.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео