Фестиваль «ФАЙНЕ МІСТО» отримав європейську відзнаку EFFE

unnamed

Серед трьох українських фестивалів, як отримали візнаку EFFE 2017-2018 рр. - Europe for Festivals, Festivals for Europe, опинився і тернопільський – «ФАЙНЕ МІСТО».

Відтак, на церемонії нагородження організатор фестивалю «ФАЙНЕ МІСТО» Максим Черкашин отримав міжнародну відзнаку із рук Міністра культури України Євген Нищука.

- Я дуже вдячний за цю відзнаку. Ви знаєте, дуже приємно читати схвальні відгуки про фестиваль, але найкраще – це самим приїхати на фестиваль і відчути цю неповторну атмосферу, пережити ці кілька днів у яскравому ритмі, - подякував Максим Черкашин.

unnamed (1)
unnamed (1)

Окрім «Файного міста» таку ж відзнаку отримало ще два фестивалі: «ГОГОЛЬFEST» та «Яворівська забавка».

- Це самоідентифікує нас як мистецьку країну. Важливо, що ми яскраво презентуємо себе в Європі, а надто зараз, коли ми на шляху євроінтеграції нашої країни», - наголосив Євген Нищук.

Нагадаємо, фестиваль «Файне Місто» — це міжнародний музичний фестиваль, який у 2017 році голосно відсвяткує своє п’ятиріччя на території тернопільського іподрому 20—23 липня. Дійство уже традиційно пройде під гаслом «Файне Місто» — територія вільних людей», адже головна мета організаторів — побудувати місто, в якому кожен з відвідувачів хоч і на кілька днів, але зможе, залишивши щоденні проблеми, відчути енергію волі, шалений драйв життя і зробить свій відпочинок незабутнім. Цього року на фестиваль завітають виконавці світового масштабу: Guano Apes (Німеччина) , Poets of the Fall (Фінляндія), Zardonic (Венесуела) та багато інших.

unnamed (2)
unnamed (2)

Для довідки.

EFFE — Europe for Festivals, Festivals for Europe (Європа підтримує фестивалі, фестивалі підтримують Європу) є ініціативою Європейської асоціації фестивалів (EFA), що співфінансується Європейським Союзом. Знак EFFE є знаком якості фестивалів, даючи міжнародне визнання кращим фестивальним подіям у Європі. Європейська асоціація фестивалів (EFA) у тісному партнерстві з 28 EFFE хабами – контактними пунктами програми в країнах ЄС та країнах Східної Європи — прагне за допомогою програми EFFE поєднати в глобалізованому світі фестивалі, що служать мистецтву і своїм громадам, запропонувавши світовій спільноті одну станцію відправлення в подорожі багатим фестивалями європейським простором.

Експерти європейських країн оцінюють заявки на відповідність їх трьом критеріям: мистецька якість та інноваційний підхід, залучення місцевих громад, європейський і глобальний вимір. Крім відзнаки, міжнародне журі присудить Премію EFFE найвизначнішим фестивалям (обиратимуть переможців у вересні в Брюсселі уже з тих фестивалів, які отримали відзнаку).

Вибір читачів за тиждень

Відео