Тамара Коблик

Французькі волонтери передали допомогу для тернопільських рятувальників (фото, відео)

Благодійники привезли близько 6 тонн гуманітарного вантажу

12 січня до Тернополя завітали представники волонтерської організації Sapeurs-pompiers 06 - SDIS 06. Колишні професійні французькі рятувальники, а тепер пенсіонери відомчої пожежно-рятувальної служби активно допомагають людям з усього світу. Вони без вагань вирішили підтримати Україну в нелегкий час. Координатором між сторонами виступив Дем’ян Вощина – начальник 6-ї пожежної частини м. Кракова JRG 6 Kraków, який віддавна підтримує ділові та дружні стосунки з українськими колегами.

Про це розповіли у пресслужбі ДСНС України у Тернопільській області.

Французькі волонтери вже вдруге з початку повномасштабного вторгнення рф завітали на Тернопільщину. Цього разу вони привезли близько 6 тонн гуманітарного вантажу, який зібрала громада для допомоги Україні. Рятувальникам передали речі першої потреби, засоби гігієни, харчові продукти, медичне обладнання та медикаменти, захисний одяг, електрогенератори та інше майно, що значно підсилить спроможність підрозділів ДСНС, зокрема піротехнічних розрахунків та зведених загонів, які залучаються до виконання завдань за призначенням на деокупованих територіях.

Начальник Головного управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей щиро подякував закордонним волонтерам-вогнеборцям за активну позицію, підтримку та надану допомогу. Зокрема, він відзначив що сьогодні весь цивілізований світ згуртувався навколо головної української мети – перемоги над ворогом. І завдяки таким людям, наголосив він, Україна обов’язково переможе!

Фото та відео ДСНС

Вибір читачів за тиждень

Відео