Тамара Коблик

Героя України Віталія Скакуна вшанували у Бережанах (фото)

Меморіальну таблицю на честь Почесного громадянина міста Бережани, Героя України - Скакуна Віталія відкрили на фасаді Бережанського ліцею №3

14 жовтня на фасаді Бережанського ліцею №3 відкрили меморіальну таблицю на честь учня, сапера інженерно-саперного відділення окремого батальйону окремої 35-ї бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського, Почесного громадянина міста Бережани, Героя України - Скакуна Віталія. Про це повідомили на сторінці навчального закладу у фейсбуці.

На заході були присутні Всечесні Отці, родина загиблого воїна - бабуся Марія  Качмарик та сестра Наталія, міський голова Ростислав Бортник, заступник голови Степан Кухарук, громада міста, вчителі та учні. Почесне право відкрити пам’ятний знак воїну було надано молодшому сержанту Володимиру Грабару та депутату міської ради Ігорю Гурку.

До присутніх звернувся міський голова Ростислав Бортник. Заступник голови Степан Кухарук вручив рідним пам’ятні марки на честь Героїв України, які проживали у місті Бережани.

Надалі Всечесні Отці здійснили чин освячення меморіальної таблиці та закликали усіх присутніх помолитися за душі загиблих захисників України і зберігати пам’ять про них у своїх серцях.

Нагадаємо, уродженцю Тернопільщини Віталію Скакуну присвоїли звання Герой України посмертно.

Читайте такожУ Празі назвали міст іменем Героя Віталія Скакуна з Тернопільщини.

Фото зі сторінки Бережанського ліцею №3 у фесбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео