Оксана Бучко

Героїню для короткометражки шукають у Тернополі (фото)

IMG_8359

Короткометражку із робочою назвою «Поза зоною» зніматиме у Тернополі команда молодих київських режисерів. Для 25-хвилинного кіно потрібна лише одна героїня віком 35-50 років. Її шукають у Тернополі цими вихідними. Кастинг триває в Українському домі «Перемога».

- Це жінка, яка залишилась наодинці після робочого дня на фабриці, - розповідає режисер Нікон Романченко. – Її син перестав виходити на зв’язок. Фільм покаже, як і чим можна заповнити таку порожнечу. Ідея зобразити такі стани у мене виникла після того, як почав жити окремо від батьків.

IMG_8361
IMG_8361

Вибір Тернополя пов'язаний із фабрикою «ТерА», в якій режисер побачив потрібне для кіно документальне середовище.

- Під час «Кінохвилі» у Тернополі випадково відвідали фабрику «ТерА». І це було саме те середовище невеликого підприємства, яке ми шукали. Акторку також вирішили віднайти у Тернополі. Адже кіно має бути без фальші. До речі, шукаємо героїню і  серед працівників «ТерА». Ми вже провели там  декілька інтерв’ю.

Учасницям кастингу задають відкриті питання та пропонують відтворити невеликі етюди.

- Режисери є хорошими психологами, - розповідає учасниця кастингу Христина Іванчишин. – Вони не тягнуть за язик, але все доступно і зрозуміло пояснюють. Особисто мені ввійти в положення героїні легко. Я на собі  пережила цю історії, тільки в іншій сфері діяльності.

Зйомки відбуватимуться у квітні, монтаж триватиме близько двох місяців. Проект підтримує Державне агенство з питань кіно.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео