Ростислав Фук

Глядачі аплодували стоячи: фільм, у якому знявся кіборг з Тернопільщини, представили у Швейцарії (фото, відео)

Фільм «Синдром Гамлета» продовжує завойовувати серця глядачів та кіномитців світу

Кіборг із Тернопільщини Ярослав Гавянець презентував на міжнародному фестивалі у швейцарському місті Локарно фільм «Синдром Гамлета», в якому зіграв самого себе.

За його словами, сотні глядачів та кіномитців зі всього світу довго аплодували стоячи після показу.

Закликав всіх не звикати до війни в Україні, говорити про нас, знімати про нас та помагати всім можливим, особливо важким озброєнням. Надіємося на перемогу на фестивалі та на війні, – написав Ярослав Гавянець на своїй фейсбук-сторінці.

Фільм «Синдром Гамлета» знятий німецькими режисерами польського походження Ельвірою Невією та Пйотром Росоловським. Вони – відомі документалісти, які отримували премії Каннського кінофестивалю. Також Пйотр Росоловський брав участь у зйомках фільму, який отримав найпрестижнішу нагороду в кінематографі – «Оскар».

29-річний Ярослав Гавянець з Копичинців на Чортківщині - український військовик, учасник Революції гідності та російсько-української війни.  Був добровольцем 81-ї бригади десантно-штурмових військ. Вистояв у пеклі Донецького аеропорту, захисників якого за незламність у народі назвали «кіборгами». Три тижні був у полоні. Нині Ярослав - офіцер, командир роти одного з районних центрів комплектування Тернопільської області. 

На війні у Ярослава був позивний «Маестро», адже він завжди із задоволенням співав своїм побратимам пісні під гітару. До війни вчився на актора драмтеатру, мріяв пов’язати своє життя зі сценою. У січні 2022 року виступив в ХII-му сезоні шоу “Голос країни” із піснею «Тебе це може вбити» гурту «Скай». Під час сліпого прослуховування його обрала співачка Ольга Полякова, яка й стала його тренеркою. Через повномасштабну війну конкурс тимчасово призупинив роботу. 

Нагадаємо, 6 червня кінострічка «Синдром Гамлета» отримала перше місце на Міжнародному Краківському кінофестивалі в Польщі.

Фото з фейсбук-сторінки Ярослава Гавянця

Вибір читачів за тиждень

Відео