Віра Олександрович

Головний податківець Тернопільщини помітив зловживання з боку бізнесу

Яцина_222

Юрособи на Тернопільщині вже отримали 267 млн грн податку на додану вартість (ПДВ). Втім, варто зауважити, що не обійшлося без зловживань з боку бізнесу.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Про відшкодування ПДВ із початку цього року загалом заявили 116 суб’єктів господарювання-юридичних осіб з Тернопільщини, - каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. - Вони інформували про повернення на розрахунковий рахунок 295 млн грн, що на 81 млн грн більше, ніж у січні-травні 2020-го.

Очільник податкової служби краю констатував, що на початку червня платникам відшкодували з держбюджету на розрахункові рахунки 267 млн грн ПДВ, причому - із урахуванням перехідних залишків попередніх періодів. Нагадаємо, у січні-травні минулого року повернули бізнесу 211 млн грн ПДВ.

- Разом із тим, податківці виявили зловживання окремими суб’єктами господарювання, наголошує Михайло Яцина. - Так, за результатами проведених перевірок, упродовж п’яти місяців вдалося упередити бюджетне відшкодування ПДВ на 4 млн грн, що на 3,2 млн грн більше, ніж торік.

На початку літа загальний залишок невідшкодованого ПДВ становив 102 млн грн. Із них 86 млн грн перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування, згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів. Ще 16 млн грн – у процесі судового та адміністративного розгляду. 

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео