Віра Олександрович

Головний прокурор Тернопільщини – про зарплату, гуртожиток і зв'язок через Skype (фото, відео)

Про розмір своєї зарплатні, місце проживання і доньку, яку не хоче забирати зі школи посеред навчального року, головний прокурор Тернопільщини Петро Бойко розповів сьогодні, 31 січня.

Власне, це був перший брифінг посадовця, який встиг попрацювати у нашому краї лише місяць. Нагадаємо, щоб представити Петра Бойка підлеглим у Тернопіль 3 січня приїздив заступник Генпрокурора-головний військовий прокурор України Віктор Чумак. Адже 34-річний Петрo Бoйкo раніше oбіймав пoсаду військoвoгo прoкурoра Чернівецькoгo гарнізoну Західнoгo регіoну України.

Бойко2
Бойко2

Варто зауважити, що правоохоронець виявився привітним, не соромився посміхатися. Відповідав так, як йому дозволяла посада. Адже у багатьох актуальних справах на етапі слідства він не міг розголошувати таємниць. 

Я хотів би запевнити, що на мене достатньо важко тиснути, посміхнувся обласний прокурор, звітуючи про місяць на посаді. – Тиску немає! Все об’єктивно…

Запитали журналісти очільника прoкуратури Тернoпільськoї oбласті і про його зарплату. 

 У мене зарплата – 35 тисяч гривень, каже він. Це те, що я отримав за січень. Проживаю у Тернополі. Тут є приміщення, під гуртожиток. Відповідно, уклав договір і живу там. Оплачую проживання сам. Скільки? Поки не можу сказати, ще не отримав рахунок, бо заселився нещодавно…

Мешкає Петро Бойко у Тернополі – сам, адже родина поки що залишилися у Чернівцях (там у нього була службова квартира – прим.). Причина проста – дбайливі батьки не хочуть «виривати» доньку-школярку із звичного середовища посеред навчального року. 

Ви ж розумієте: це – і гуртки, і заняття, і друзі, - розповідає він. – Тож ми вирішили цього не робити раптово… 

Принагідно головний прокурор запевнив присутніх, що готовий спілкуватися із краянами особисто. Мовляв, розраховує на «циганське радіо», тобто – що жителі Тернопілля розкажуть на прийомах чимало цікавого.   

Відколи тут, я вже вислухав 50 людей, каже пан Бойко. – Тобто особисті прийоми – це мій пріоритет. Я віддаю цьому стільки часу, скільки можу. 

Окрім того, незабаром краяни зможуть спілкуватися із новим обласним прокурором через Skype-зв’язок.

Багато людей доїжджають до Тернополя, аби зустрітися зі мною, пояснює він. – Оскільки я не можу щодня проводити особисті прийоми за межами обласного центру, то ми будемо організовувати такі зустрічі через Skype-зв’язок. Технічні можливості уже відпрацьовані. Будемо організовувати такі прийоми за допомогою новітніх технологій. Ті, хто перебуває на значній відстані від Тернополя, приходитимуть у найближчу прокуратуру і за допомогою Skype особисто поспілкуватимуться зі мною.

Коли саме така новація запрацює, краянам обов’язково повідомлять. Про це пресслужба підготує інформацію і на сайт обласної прокуратури, і для місцевих ЗМІ. 

Бойко3
Бойко3

До речі, під час брифінгу Петро Бойко відповів на чимало гострих запитань, що стосувалися «свіжих» і не дуже кримінальних проваджень. Про це на «Терені» читайте згодом. 

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео