Тамара Коблик

Кабмін погодив звільнення з посади голови Тернопільської ОВА

Відповідне розпорядження ухвалили на засіданні Кабміну 27 грудня

Звільнення Володимира Труша з посади голови Тернопільської обласної військової адміністрації погодив Кабмін. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив представник Кабінету міністрів України у Верховній раді Тарас Мельничук.

На своєму засіданні 27 грудня Кабінет Міністрів України погодив звільнення Труша Володимира Любомировича з посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, указом президента Володимира Труша призначили головою Тернопільської облдержадміністрації 19 березня 2020 року - на початку пандемії ковіду. Його попередником був Ігор Сопель. Вже у перші 100 днів своєї роботи новий очільник області потрапив у ряд скандалів. 

Читайте також: «Букет» зі скандалів: чим за 100 днів запам'ятався очільник Тернопільщини.

Наразі жодної інформації про звільнення з посади очільника немає від пресслужби обласної військової адміністрації. Тихо і на сторінках Володимира Труша та ОВА у соцмережах. Станом на 18.38 27 грудня на фейсбук-сторінці Володимира Труша є допис про зустріч колядників Тернопільсько-Бучацької єпархії ПЦУ, який опублікований за годину до того. 

До слова, речниця Тернопільської ОВА Ганна Василенко телефоном сказала кореспондентам Суспільного, що звільнення прокоментують завтра, 28 грудня. Цього дня запланований річний звіт Володимира Труша щодо діяльності та досягнень області.

Довідка

Володимир Труш народився 12 квітня 1980 року в селі Лучинці Рогатинського району Івано-Франківської області України. Закінчив Львівську політехніку (2002, диплом магістра з економіки та підприємництва), Дубенську філію вищого навчального закладу «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» (2019, бакалавр права). Працював в органах податкової міліції державної податкової адміністрації в Івано-Франківській області (2008—2008), головним спеціалістом служби безпеки та директором ТзОВ «Ігросвіт» (2008—2009), помічником-консультантом народного депутата України (2010), приватним підприємцем (2016—2019), директором ТОВ «АВТ-Захід» (2019). Вільно володіє українською, російською й англійською мовами.

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео