Ростислав Фук

Громада на Тернопільщині має відшкодувати збитки за незаконну рубку дерев

На місці події встановлено, що дерева зрізані цьогоріч, адже пні свіжі

Черговий факт незаконної рубки дерев виявили спеціалісти екоінспекції спільно з працівниками Південно-Західним міжрегіональним управлінням ЛМГ під час планової перевірки Іване-Пустенської сільської ради. Зокрема, в лісовому урочищі «Дубина», яке перебуває у землях запасу сільської ради, поблизу села Залісся вирубали 16 дерев різних порід. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції області.

На місці події встановлено, що дерева зрізані цьогоріч, адже пні свіжі, біля яких наявні порубкові залишки. Також в лісовому урочищі зафіксовані сліди проїзду вантажної техніки.

Розмір шкоди, заподіяної лісу внаслідок незаконного вирубування дерев становить 42 930 грн.

​​​У Лісовому кодексі України йдеться, що, якщо винних з’ясувати не вдалося, збитки відшкодовує орган місцевого самоврядування, у підпорядкування якого розташований ліс. Тож Іване-Пустенській сільській раді пред’явлено претензію на вищезазначену суму для добровільного відшкодування збитків, завданих лісу.​

Вкотре нагадуємо, що згідно ст. 33 цього кодексу, до обов’язків виконавчих органів сільських, селищних, міських рад також належить забезпечення охорони, захисту, дотримання правил і норм використання лісових ресурсів у межах лісів комунальної власності, – йдеться в повідомленні.

Фото Державної екологічної інспекції у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео