Дарія Шевченко

Громади Тернопільщини вимагають в Уряду скасувати підвищення тарифів (фоторепортаж, відео)

857d1f1e-ebf7-4be3-8a1a-aa6dbaf73b0e

«Терен» вже повідомляв про те, що представники партії «За майбутнє» ініціювали зібрання позачергових сесій рад різних рівнів з приводу підвищення тарифів. Такі засідання відбулись вже у Козові та Бережанах. Також у п’ятницю, 15 січня, Тернопільська районна рада підготувала звернення до Уряду з вимогою скасувати завищені ціни на газ.

Перша заступниця голови райради, представниця політичної сили «За майбутнє» Уляна Хом’як наголосила, що влада на місцях повинна продемонструвати тверду позицію щодо тарифних питань.

- Зараз ми з вами і весь український народ обговорюємо це болюче питання, «копаємось» у тарифах за минулий рік, тратимо час на наради. І це в той час, коли мали б присвятити зусилля, щоб робити щось корисне на майбутнє. Влада на місцях повинна продемонструвати тверду позицію щодо тарифних питань, щоб наступному уряду навіть на думку не спадало маніпулювати людськими проблемами, - сказала Уляна Хом’як.

терн район 1
терн район 1

терн район 2
терн район 2

терн район 3
терн район 3

Аналогічне звернення підтримали і у Монастириській громаді. Депутати від партії «За майбутнє»: Зоряна Предко, Марія Комарницька та Микола Дворак також проголосували за це рішення, тому що вважають такі ціни – непідйомними для українського народу, та ще й в період карантину.

- Українці не в силі платити за комунальні послуги за «драконівськими» тарифами. Уряд має чути людей, розуміти їх фінансову спроможність, а не жити у своєму світі і керуватись абсурдними розрахунками, робити тарифний геноцид, - зазначила Зоряна Предко.

монастириськ 1
монастириськ 1

монастириськ 2
монастириськ 2

монастириськ 3
монастириськ 3

монастириськ 4
монастириськ 4

монастириськ 5
монастириськ 5

У суботу, 16 січня, у Чортківській районній раді депутати одноголосно також проголосували проти підвищених тарифів. У звернення внесли позицію представників партії «За майбутнє».

- Фракція «За Майбутнє» брала участь у розробці звернення. Тарифи - болюче питання, адже нині нереально з пенсії чи мінімальної зарплати оплатити за комунальні послуги. Фінансове становище краян погіршилося через карантинні обмеження. Неабияк людей хвилює й питання плати за доставку газу. Значна частина населення самостійно за власні кошти проводила трубопроводи. А зараз мають платити за доставку газу цими газопроводами - це парадокс, - наголосив представник партії «За майбутнє» в Чортківській районній раді Іван Стечишин.

чортків 3
чортків 3

чортків 1
чортків 1

чортків 2
чортків 2

Також представники партії «За майбутнє» проголосували за аналогічні звернення і у Кременецькій та Теребовлянській міських радах.

теребовля
теребовля

Фото зі сторінки у соціальній мережі Фейсбук «Тернопільщина За Майбутнє»

Вибір читачів за тиждень

Відео