Громади Тернопільщини з жахом чекають початку опалювального сезону (відео)

photo_2021-09-23_17-30-53 (2) (Copy)

З першими осінніми холодами тернополяни почали все більше хвилюватися про те, яким буде опалювальний сезон та як він сильно вдарить по їхніх кишенях.

photo_2021-09-23_17-30-52 (3) (Copy)
photo_2021-09-23_17-30-52 (3) (Copy)

Про це розповіли тернополяни.

- Ціна на газ висока, важко, особливо якщо двоє дітей дошкільнят, то трошки важко. Стараємося виходити так, щоб не було боргів, по можливості оплачувати всі комунальні послуги.

- Влітку ще гроші є, а взимку все йде на газ. Лишніх грошей нема.

- Опалення то вже так, або вдягнувся і мусиш терпіти, або заходимо в заборгованість.

- В нас є газ власного видобутку, кажуть, що він дуже дешевий. Можна це якось вирішити.

Частина українців сподівається, що щитом від непідйомних тарифів, для них стануть субсидії. А от громади навряд чи зможуть впоратися з таким фінансовим навантаженням. Це питання розглянули на черговому засіданні Постійної діючої комісії з питань житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку обласної ради.

- Питання, про яке ми говорили – це ситуація з фінансуванням закладів бюджетної сфери, бо ми всі прекрасно знаємо, якщо тарифи на опалення для населення Уряд і держава обіцяють тримати на тому самому рівні, то тарифи для бюджетних установ, особливо для опалення, вони зростуть. Це дуже величезна проблема і вона величезним тягарем буде як на обласний бюджет, так і на бюджети територіальних громад, - розповів Олег Боберський, керівник фракції «За майбутнє» в Тернопільській обласній раді.

photo_2021-09-23_17-30-52 (Copy)
photo_2021-09-23_17-30-52 (Copy)

- В Україні є достатньо свого власного газу і ми вважаємо, що за 30 років незалежності можна було збільшити суттєво видобуток власного газу для того, щоб бути незалежним від наших північних та західних сусідів і мати власний газ, - зазначив Святослав Лебонтов, голова Постійної діючої комісії з питань ЖКГ, транспорту та зв’язку облради.

За підсумками засідання комісії вирішили створити робочу групу для напрацювання звернення до центральних органів влади щодо вирішення ситуації, яка може скластися у зв’язку з підвищенням тарифів для підприємств в бюджетній сфері. Фото авторки Відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео