Оксана Бучко

Грошову компенсацію мають виплатити 170 учасникам АТО та ООС з Тернополя 

180626_news-08-43

На сьогодні 170 заяв учасників АТО та ООС з Тернополя на грошову компенсацію за земельні ділянки отримали у міськраді. Ці виплати хочуть провести протягом року.

На даний час коштів вистачає на виплати 140-а особам. Тож очікують на перерахунок фінансів. Кошти заявникам будуть виплачуватися у залежності від надходження коштів у бюджет громади.

11 березня виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення про надання грошової компенсації за земельні ділянки ще шістьом особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та які зареєстровані у м. Тернополі. 

Відповідно до рішення, кожен з учасників АТО отримає 75 000 грн вже у березні.

Нагадаємо, у березні 2018 року Тернопільська міська рада прийняла рішення, відповідно до якого учасники бойових дій з Тернополя замість земельної ділянки для будівництва житла можуть отримати грошову компенсацію. Таким правом на отримання компенсації  скористалися 56 осіб, які отримали по 75 000 грн (грошова компенсація розраховується з врахуванням базової вартості 1 кв. м нормативної грошової оцінки земель м. Тернополя та виплачується в розмірі грошової оцінки земельної ділянки площею 0,06га).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео